Nvidia Shield mediaplayers krijgen ook reclame in hun interface

Het leek er even op dat Nvidia Shield gebruikers de dans zouden ontspringen, maar ook die krijgen binnenkort gewoon reclame op hun Android TV interface te zien. Dit blijkt uit screenshots die afgelopen week lekten.

De bewuste screenshot met reclame voor, in dit geval een betaalde film op YouTube, werd door 9to5Google aangetroffen op de Play Store pagina.

Nvidia Shield screenshot met reclame

Met de komst van SmartTV’s is reclame op de door jou gekochte hardware steeds normaler. Ooit begon het met een ‘Netflix’ knop op de afstandsbediening. Bij Samsung maken ze het nu zo bond dat die afstandsbedieningen zowel een Netflix als Amazon Prime en Rakuten knop hebben en dat die knoppen een prominent deel van de afstandsbediening innemen. Met andere woorden, als je geen abonnement neemt, kun je niets met die knoppen. Daarnaast plaatst ook Samsung al enige tijd reclame in haar homescreens en houdt Samsung, net als Google, actief jouw kijkgedrag bij om reclames op je af te stemmen.

Ook bij Nvidia lijkt dit nu de toekomst te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram