Logo GadgetGear.nl
Nokia G10
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nokia lanceert 6 smartphones en 1 headset

Nokia lanceerde in drie categorieën, zes nieuwe smartphones. Met de nieuwe categorieën, zet Nokia ook duidelijker neer wat nou de verschillende niveaus zijn qua uitrusting van hun Android smartphones.

X-Series

In de X-Series koop je eigenlijk het beste dat het Fins-Chinese Nokia kan bouwen. In dit topsegment moeten de accu’s van toestellen twee dagen meegaan, mag je 3 jaar lang maandelijkse security updates verwachten en krijg je 3 jaar garantie op Android zelf. Over grote Android releases wordt nog niet gesproken.

Nokia X10
Nokia X10

De Nokia X10 en Nokia X20 zijn toestellen die draaien op de Android One interface, op basis van Android 11. De toestellen draaien op de Qualcomm Snapdragon 480 5G chipset. De camera’s komen met lenzen van ZEISS en krijgen een 6,67 inch FullHD+ display met een gaatje voor de selfiecamera.

Nokia schrapt in deze series de laders, maar levert wel een USB kabel mee. Koop je toch een Nokia lader bij het toestel, gaat de opbrengst naar het Nederlandse Clear Rivers en dat is dan weer een heel goed verhaal. Ook krijg je een 100% composteerbare cover bij het toestel.

Nokia X20
Nokia X20

De Nokia X10 komt in juni als 6/64GB en gaat €309 kosten. De 6/128GB variant €349. De Nokia X20 gaat komende maand €379 kosten.

G-Series

De G-Series is het middensegment van Nokia. Daarmee hint het ook een beetje richting de Moto G series, die redelijk bekend is in het middensegment. De toestellen moeten drie dagen op één acculading kunnen, krijgen eveneens 3 jaar lang maandelijkse security updates en twee jaar garantie op Android zelf.

Nokia G10
Nokia G10

De Nokia G10 en G20 komen met een 6,5 inch display met inkeping voor de selfiecamera. Achterop zit een 48 megapixel camera. De G10 krijgt zelfs een triple-camera achterop.

Nokia G20
Nokia G20

De Nokia G10 verschijnt eind juni in een 3/32GB uitvoering voor €139. De Nokia G20 verschijnt dan ook met 4/64GB voor €169.

C-Series

De C-Series is de budgetlijn van Nokia. De toestellen in dit segment moeten het een hele dag uithouden op één acculading. Je krijgt twee jaar lang, eens per kwartaal een security update. Bovendien claimt Nokia dat de hardware veel beter van kwaliteit is qua slijtage van de toestellen.

De Nokia C100 en C200 zijn wel gepresenteerd, maar komen niet naar de Benelux. In plaats daarvan haalt Nokia de Nokia 1.4 naar Nederland. Daarmee wijkt Nokia lokaal af van de internationale presentatie.

Nokia Lite Earbuds

Tenslotte komt Nokia met een eigen setje oordopjes. Met de bijbehorende powerbank/case kun je deze zes keer opladen. De totale speelduur komt op 36 uur te liggen. De Nokia Lite Earbuds liggen midden juni in de winkel voor €49.

Nokia Lite Earbuds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.