Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

DJI lanceert de Air 2s, een alles in één filmdrone

DJI introduceert de nieuwe DJI Air 2S. Deze draagbare camera-drone is een alles-in-één oplossing met robuuste vliegprestaties, ultramoderne camera-upgrades en hoogwaardige, voorgeprogrammeerde tools voor het maken van content.

“Elke maker herinnert zich hoe het voelde om voor de eerste keer met een drone te vliegen, en ze zullen hetzelfde gevoel van verwondering en mogelijkheden voelen wanneer ze voor het eerst de ongeëvenaarde mix van verbazingwekkende vliegcapaciteit en aangrijpende beeldkwaliteit van DJI Air 2S ervaren”, aldus Ferdinand Wolf, creatief directeur, DJI Europe. “DJI Air 2S is een verlanglijstje dat tot leven komt voor iedereen die meer van een drone verlangt, met upgrades die het systeem echt tot een zeer veelzijdige drone verheffen. Van makers van content tot dronefanaten en reizigers. We zijn ervan overtuigd dat veel mensen enthousiast zullen zijn over deze drone. ”

De DJI Air 2S is de eerste drone van zijn formaat die 20-megapixel stilstaande beelden of video vastlegt in 5,4K met een nieuwe 1-inch Sony sensor die voorheen alleen beschikbaar was op grotere, minder wendbare drones. DJI maakt het vastleggen van unieke beelden extra gemakkelijk met de nieuwe MasterShots-functie. Deze geavanceerde functie maakt gebruik van automatische vluchtpadplanning om de koers van de drone uit te zetten tijdens het opnemen van video. Na voltooiing van de vlucht voegt DJI Air 2S de beelden automatisch samen onder één thema om een ​​opvallende video te maken. Compleet met muziek.

De maximale vliegtijd van 31 minuten van de DJI Air 2S en de vierweg directionele obstakelsensoren laten de piloot zich concentreren op de beelden terwijl de veiligheidssystemen van de drone waarschuwen wanneer obstakels dichtbij komen. APAS 4.0 is het meest geavanceerde stuurautomaatsysteem op elke DJI-drone en wanneer ingeschakeld, manoeuvreert het naadloos autonoom rond objecten. O3, DJI’s derde iteratie van OcuSync, brengt de meest betrouwbare transmissietechnologie op de dronemarkt naar deze draagbare, opvouwbare drone, zodat gebruikers weten dat hun verbinding stabiel is. De verbeterde FocusTrack-modus bevat een reeks geprogrammeerde modi zoals Spotlight 2.0, ActiveTrack 4.0 en Point of Interest 3.0 die gemakkelijk de focus, besturing en beweging van een professionele video-operator nabootsen.

Een alles-in-één vliegende camera

De sensor van één inch is groter dan de sensor op de originele Mavic Air 2 en biedt een grotere pixelgrootte van 2,4 μm, waardoor meer informatie en details worden vastgelegd voor betere foto’s en video’s. Kom dichter bij het onderwerp zonder de drone te verplaatsen met een nieuwe digitale zoomlens die 4x zoom ondersteunt bij 4K 30fps, 6x bij 2,7K 30fps, 4x bij 2,7K 60fps, 6X bij 1080P 60fps en 8X bij 1080P 30fps. DJI’s bewezen drieassige mechanische cardanische ophanging maakt beeldmateriaal stabieler voor professionele kwaliteit en er is 8 GB interne opslag toegevoegd. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om op te nemen in H264 of H265, afhankelijk van hun voorkeuren voor beelddetails en opslagcapaciteit, en kunnen ook kiezen uit drie videokleurprofielen: Normaal (8 bit), D-Log (10 bit) of HLG (10 bit) tot voldoen aan hun video-behoeften.

Naast standaard foto-opties zoals Timed Photo, AEB en Panorama’s, neemt de SmartPhoto-modus van DJI Air 2S 20-megapixel foto’s op met behulp van geavanceerde scène-analyse en deep learning om automatisch de beste van drie opties te kiezen die de meest visueel aantrekkelijke afbeelding voor je zullen creëren, inclusief HDR, Hyperlight en scèneherkenning. HDR-modi voegen verschillende afbeeldingen samen voor een levendige scène, terwijl Hyperlight is ontworpen voor scenario’s met weinig licht en Scèneherkenning.

Voorgeprogrammeerde modi voor beeldmateriaal op professioneel niveau

▪MasterShots: Luchtopnamen op professioneel niveau zijn nog nooit zo eenvoudig geweest. Na het activeren van MasterShots, zal de drone autonoom een ​​vliegroute plannen, kiezen uit drie verschillende beeldregistratiemodi, waaronder Nabijheid, Portret of Landschap, en beginnen met het opnemen van klassieke luchtopnamen. Piloten kunnen verschillende thema’s kiezen en de DJI Fly-app genereert een unieke video die klaar is om met de wereld te worden gedeeld.

▪FocusTrack: focus op de scène en laat DJI Air 2S het harde werk voor je doen. Selecteer uw onderwerp door er een vierkant omheen te tekenen op uw mobiele apparaat en kies vervolgens uit Point of Interest 3.0, een autonome vliegroute rond het onderwerp; ActiveTrack 4.0, een tool die het onderwerp naadloos volgt en in het kader houdt; of Spotlight 2.0, waarbij de drone-beweging wordt bestuurd door de piloot terwijl deze het onderwerp in het frame vergrendelt.

▪QuickShots: een nietje DJI-functie, QuickShot-modi omvatten Rocket, Circle, Dronie, Helix, Boomerang en Asteroid.

▪Hyperlapse: zie de wereld versneld vanuit de lucht en in beweging met de Hyperlapse-optie in resolutie tot 4K. Beelden die zijn vastgelegd met een resolutie van 4K en lager, kunnen dankzij digitale stabilisatie extra vloeiende ogen.

Veilige en intuïtieve vluchtbediening in een ultradraagbare drone

DJI Air 2S gebruikt vier hoogwaardige antennes en de nieuwste versie van DJI’s eigen OcuSync-transmissietechnologie, O3, om een ​​stabiele feed te leveren op een maximale afstand van 12 km [1], zelfs in gebieden met een groot aantal signalen. Maximaal 31 minuten in de lucht geeft piloten meer tijd om visueel aantrekkelijke beelden vast te leggen, terwijl vierwegsensoren het risico op botsingen helpen verminderen. De onlangs geüpgradede obstakelsensoren aan de voor-, achterkant, onderkant en bovenkant bevatten binoculaire zoomtechnologie om inkomende objecten van verder weg te herkennen met hogere snelheden.

DJI Air 2S maakt gebruik van het DJI eigen Advanced Pilot Assistance System (APAS) 4.0, waarmee de drone autonoom en naadloos rond, onder en over obstakels kan manoeuvreren. Terwijl je met normale snelheden vliegt, biedt de onlangs verbeterde APAS 4.0 een breder gezichtsveld om obstakels te detecteren in vergelijking met eerdere versies. Als piloten met hogere snelheden vliegen, speelt de hoek van de drone meer naar voren en speelt de nieuw toegevoegde opwaartse obstakelsensor een cruciale rol bij het helpen van obstakeldetectie. Net als bij de nieuwste dronemodellen van DJI, waarschuwt het AirSense-systeem van de DJI Air 2S dronepiloten voor nabijgelegen vliegtuigen en helikopters die ADS-B-signalen uitzenden, zodat de drone snel naar een veiligere locatie kan worden verplaatst. Andere standaard DJI-veiligheidsfuncties van DJI Air 2S zijn onder meer een verbeterde Return-To-Home (RTH) -functie, die een drone terug kan brengen naar het startpunt als hij het contact met de controller verliest of een kritiek laag batterijniveau bereikt, en de GEO 2.0-geofencingsysteem om piloten te adviseren over gevoelige locaties en hen te helpen automatisch weg te blijven van risicovolle gebieden zoals luchthavens. DJI Air 2S maakt gebruik van de nieuwste versie van de DJI Fly-app, die een schat aan educatieve informatie en tutorials bevat om nieuwe piloten snel de lucht in te krijgen.

DJI Care Vernieuwen

DJI Care Refresh is nu beschikbaar voor DJI Air 2S en dekt verschillende ongevallen, zoals waterschade, botsingen, flyaway, enz. Voor een meerprijs biedt DJI Care Refresh maximaal twee vervangende units binnen één jaar, inclusief dekking voor één flyaway-incident . Wij zijn inmiddels 3 drones kwijt geraakt. Geen overbodige luxe dus. Het tweejarige plan biedt drie vervangende units in twee jaar, inclusief dekking voor maximaal twee flyaway-incidenten en een verlenging van de oorspronkelijke garantieperiode met één jaar (verlengingsduur varieert per regio). Ontvang uw vervanging nog sneller met DJI Care Refresh Express. DJI Care Refresh omvat ook exclusieve aftersalesondersteuning en gratis verzending in twee richtingen. Ga voor een volledige lijst met details naarhttps: //www.dji.com/service/djicare-refresh.

Wij hopen spoedig onze eerste ervaringen met deze nieuwe DJI drone te delen. Stay tuned. De drone kost 999 Euro en 1299 Euro met extra acessoires en accu’s.

[AANVULLENDE INFO – geplaatst na reactie]

Van alle drone merken is DJI onbetwist marktleider. Merken zoals Xiro en PowerVision zijn al weer verdwenen en zelfs Yuneec’s toekomst is onzeker. Belangrijk om te weten als je reserve onderdelen nodig hebt. Denk aan props, accu’s etc. Elke drone die je koopt is na een jaar technisch verouderd. De technologie gaat immers razendsnel. De DJI Mavic modelen zijn opvouwbare drones. Erg prettig wanneer je reist met een drone. De Mavic naam heeft DJI nu verlaten. De 2S blinkt op papier uit in formaat, digitale zoom en de vele sensoren die de drone rondom bewaken. De drone kan haast autonoom vliegen. De Skydio drones zijn zulke drones. Echter komt daar ook nieuwe wetgeving voor. Wie is immers aansprakelijk? Het mooie van de 2S is dat je naast een object vliegt en de tracking en filmmodi het mogelijk maken om een onderwerp geheel automatisch te filmen vanuit diverse interessante beeldhoeken. Aangezien je formeel een licentie nodig hebt wanneer je voor anderen commercieel vliegt, is deze drone erg interessant voor opdrachtgevers die dan maar zelf gaan filmen. Denk aan het filmen van een roeiwedstrijd, bouwproject, agrarische toepassing etc. Technisch is vooral de intelligentie de stap voorwaarts en zet commerciele dronepiloten onder druk. Natuurlijk komen die met verhalen over hun unieke eigenschappen. Maar DJI maakt het nu echt mogelijk om met beetje verstand zelf goede luchtopnames te maken. En ja… vergeet de ND-filters niet. Dat blijft lastig voor hobbyfilmers.

2 reacties

  1. Dit is gewoon een kopie van het DJI perscommuniqué en voegt niet zoveel toe. Ik mis de originele content van jullie hierover.

  2. Deze informatie is de vertaalde persinformatie, ontdaan van superlatieven die DJI zelf over de eigentechnologie schrijft en aangevuld met paar gebruikservaringen eerdere drones. Ik zal een [aanvulling] schrijven voor wie de drone geschikt is. Ik vlieg drones vanaf de allereerste DJI en hobbydrones. Heb jaaaaren geleden al de overheid gewezen op registratieplicht ivm aansprakelijkheid. De wetgeving rondom gebruik van deze drone is ook een ding. Punten die altijd in mijn reviews up-to-date zijn. En reviews zoals een normale sterveling met een drone van 1000-2000 euro zal vliegen; safe. De filmpjes van Youtubers en aantal reviewers zijn betaald. Wij moeten voor elke drone van DJI een document tekenen dat alle schade rekening man is. Daarom zie je ons niet stuntvliegen onder bomen, langs rivieren of kilometers ver uit de kust. Zo zijn wij al 3 drones verloren. De verzekering tegen fly-away van DJI is uniek. Blijft natuurlijk rete duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.