Zit het erop voor LG smartphones?

LG kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Ze waren ooit dé op één na grootste speler in smartphones. De concurrentie tussen Samsung en LG was jarenlang moordend. Ondanks mooie innovaties en stevige producten, lijkt LG nu toch echt uit de smartphonemarkt te stappen en daarmee meer ruimte te laten voor de Chinese merken.

LG was al een tijdje op zoek naar een koper voor haar smartphonemarkt. Motorola en HTC waren eerder al succesvol in de verkoop van hun mobiele takken. HTC’s mobiele divisie werd daarmee deels onderdeel van Google terwijl Motorola heel even onder Google viel, waarna de restanten werden verkocht aan het Chinese Lenovo. Zelfs Huawei dochter Honor werd begin dit jaar met succes verkocht aan een Chinese distributeur, waarmee het merk zich weer klaarmaakt voor een herentree in de Europese markt.

LG lijkt minder succesvol te zijn met haar voorgenomen verkoop van haar smartphonetak, als we de Korea Herald mogen geloven. LG zou onder anderen met Volkswagen in gesprek zijn geweest over de verkoop.

Als we de krant mogen geloven, zal volgende maand definitief het doek vallen voor de smartphonetak. Daarmee blijft het eveneens Koreaanse Samsung over als enige niet-Chinese Aziaat. Daarmee gaan gedurfde innovaties als de LG Wing en de enorm fijne, dubbele displays verloren en kunnen we als consument alleen maar hopen dat er andere fabrikanten komen die risico’s durven nemen om het smartphonelandschap boeiend te houden.

LG kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram