Logo GadgetGear.nl
Meizu 17 Pro
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Succes voor Huawei, Meizu gaat HMS gebruiken

We schreven al enkele keren over het doemscenario voor Google, nu de VS heeft besloten dat Huawei geen gebruik mag maken van Google Mobile Services. Huawei ontwikkelde HMS als eigen alternatief en de eerste andere Chinees heeft zich bij Huawei gevoegd.

Hoewel Meizu niet op de zwarte lijst van de VS staat, is het merk nog niet heel groot. Het merk durft wel duidelijk partij te kiezen. In ieder geval voor de thuismarkt. Meizu zou volgends geruchten namelijk de eerste andere fabrikant zijn die HMS op haar toestellen zet.

De kans is daarmee ook aanwezig dat Meizu gebruik gaat maken van Huawei’s App Gallery. Als meerdere fabrikanten hierop aanhaken, dan kan er een serieus front vanuit China ontstaan dat in staat is om Google’s dominantie buiten Azië op het spel te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.