Samsung introduceert de 980 NVMe SSD

Samsung 980 NVMe SSD

Een snelle NVMe SSD zonder gebruik van het dure DRAM cache geheugen. Dat maakt Samsung naar eigen zeggen mogelijk met de 980 NVMe SSD’s. Het geheim van de SSD zou zitten in de Host Memory Buffer.

Hier op de redactie passeren heel wat snelle NVMe SSD’s de revu. Wie een snelle PC wilt, kan tegenwoordig echt niet meer zonder. En, wanneer Sony de bugs heeft opgelost, zullen ook PlayStation 5 gamers zich deze zomer op de NVMe markt storten om de schaarse hoeveelheid opslagruimte op die consoles te vergroten. Samsung’s 980 NVMe lijkt dus precies goed getimed.

Samsung 980 NVMe SSD

Het geheim achter de snelheid van de DRAM-loze NVMe SSD is de Host Memory Buffer (HMB) technologie van Samsung. Deze technologie in de 980-series vormt een alternatief voor het DRAM cachegeheugen en daarmee letterlijk de buffer voor de DRAM van de chipset. Daarnaast is deze NVMe reep voorzien van de zesde generatie V-NAND geheugenchips. De leessnelheid zou moeten oplopen naar 3.500 MB per seconde en de schrijfsnelheid naar 3.000MB per seconde. De hoge schrijfsnelheid wordt gerealiseerd door de TurboWrite 2.0 technologie van Samsung.

Voor gamers is de Samsung Magician 6.3 software van de nieuwe Full Power Mode voorzien. Daarmee wordt de SSD non-stop op topsnelheid gehouden. Overigens is dit ook handig voor wanneer je met grote bestanden werkt. Bijvoorbeeld bij videobewerking. Voor laptopgebruikers is het weer fijn om te weten dat deze SSD 56% minder stroom verbruikt ten opzichte van de vorige generatie.

Beschikbaarheid

Vanaf vandaag ligt de Samsung 980 NVMe SSD in de winkel. €59,99 voor 250GB, €79,99 voor 500GB en €149,99 voor 1TB.

Samsung 980 SSD kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Samsung 980 SSD kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl