Bas
Bas

Review: Yakiniku Shichirin tafelgrill

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stijlvol
  • Compact
  • Kwaliteit

THE BAD

The sun is shining dus we kunnen weer los, en de afgelopen periode zijn we aan de slag gegaan met de Yakiniku shichirin tafelgrill.
Natuurlijk waren de laatste maanden niet geweldig voor de BBQ fans onder ons, maar gelukkig hadden wij al enige tijd de beschikking over de shichirin grill.
Of ons dat een beetje bevallen is? Tsja dat lees je hieronder.

Unboxing

De Yakiniku Shichirin wordt geleverd in een mooie stevige doos voorzien van wafelkartonnen bescherming. De niet al te grote ronde BBQ legt ondanks zijn voormaat toch een aardig gewicht op de mat.
De doos is voorzien van een full color opdruk van hetgeen je gekocht hebt, en ziet er stijlvol en verzorgt uit.
In de doos vinden we de volgende onderdelen:

– Hitteschild
– Bamboe plank
– Grill rooster
– Shichirin zelf
– Beugels en bevestigingsmateriaal

Materiaal

De Yakiniku Shichirin is gemaakt van een combinatie van keramiek met quartz, cordieriet en afgebakken op hoge temperatuur. De buitenkant is van glazuur en daarom zeer makkelijk schoon te maken.Het toestel is enkel buiten te gebruiken met briketten, zelf-ontbrandende briketten of houtskool. De Japanners gebruiken binchotan houtskool, waardoor extreem hoge temperaturen behaald kunnen worden. Naast het gebruik als Yakitori grill (spiesen) kan men op de ronde grill, die standaard geleverd wordt met een rooster, ook een teppanyaki plaat verkrijgen als accessoire. Kortom de hele Japanse keuken in 1 apparaat (ook wel Konro of Hibachi genoemd).
Tevens is de BBQ voorzien van een schuif waarmee je hem extra kan laten ademen voor meer temperatuur.

Installatie

Het in elkaar zetten van een nieuwe BBQ is altijd een leuke bezigheid. En ik het geval van de Yakiniku Shichirin ook een kleine moeite. In eerste instantie maak je een mooi kruis frame welke aan elkaar zit met maar een enkele schroef. Daar om heen plaats je de gebogen randen welke ook allemaal vastgeschroefd worden. Vervolgens maak je de bamboe handvatten eraan vast, plaatst het hitteschil en klaar ben je. Een kind kan de was doen. De Shichirin zelf plaats je in het frame en het geheel zet je op de bamboe plank…vervolgens in het fire time!

Gebruik

De Shichirin is een open tafel BBQ geschikt voor ongeveer vier tot zes personen. In Japan worden deze veel gebruikt en daar kom je ze vaak tegen onder de naam Konro of Hibachi. In Nederland gebruiken wij deze natuurlijk gewoon als BBQ, want we blijven eigenwijs. Van Yakiniku hebben we een mooie doos met binchotan Lychee houtskool mee gekregen. Dit extreem mooie en harde houtskool kan namelijk extreem heet worden en daar is de Shirichin eigenlijk voor bedoeld. Door de hoge dichtheid van de binchotan duurde het even voordat we het volledig aan de praat hadden, echter eenmaal op gang brand het heel mooi en lang.

Het RVS rooster van de Shichirin heeft een diameter van 300mm en is zoals je op de foto’s kan zien groot genoeg om een mooie portie vlees en groente tegelijk te grillen. Door het knappe design van de grill kan je deze als je dit wilt mooi op tafel kwijt. Door het hitteschild en de bamboe plank hoef je niet bang te zijn dat het ergens te heet gaat worden. Het rooster wordt door de bol vorm in het midden mooi heet en geeft aan de zijkanten wat ruimte om je vlees, vis of groente mooi even te laten rusten. Let wel op de buitenkant van de Shirichin kan behoorlijk heet worden!

 

Conclusie

De Yakiniku Shichirin is een leuke toevoeging aan je BBQ assortiment. het is een veelzijdige unit die je kan gebruiken voor de lekker zomeravond tafel BBQ. Daarnaast kan je hem extreem heet opstoken met het binchotan kool voor bijvoorbeeld heerlijke yakitori spiesen. Met ongeveer vier personen kan je dit prachtige stukje design prima gebruiken. Hij is o.a. te koop via Bol.com voor ongeveer € 299,-

Yakiniku Shichirin | BBQ Tafelgrill | Rond kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.