Verpakking Wiz Bewegingssensor
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Wiz Bewegingssensor

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker goedkoop
  • Werkt met heel veel platforms
  • Erg goede bewegingsdetectie
  • Gemakkelijk in gebruik te nemen

THE BAD

Signify is het merk achter Philips Hue. Sinds afgelopen jaar heeft het merk met Wiz ook een slimme verlichtingslijn op basis van Wi-Fi. Geen hub nodig dus. Vandaag vertel ik je over mijn ervaringen met de Wiz Bewegingssensor.

Unboxing

In het doosje van de Wiz Bewegingssensor vinden we de bewegingssensor in combinatie met een batterij en een stukje documentatie. Mooi compleet dus.

Verpakking Wiz Bewegingssensor

Design

Het ontwerp van de Wiz Bewegingssensor is wat meer bulky als dat van de Hue bewegingssensor. Ook zien we een eenvoudiger gebruik van plastics en de PiR bewegingssensor. Het mag de pret niet drukken, maar we weten dat ze dit bij Signify veel beter kunnen.

Wiz Bewegingssensor

Bevestiging en installatie

De Wiz Bewegingssensor is met één schroef op de muur te bevestigen. Eigenlijk stelt het niets voor. De Wiz Connected app ziet de sensor ook meteen waardoor je deze kunt toewijzen aan een specifieke ruimte.

De Wiz Bewegingssensor

Net als bij Philips Hue, zien we ook bij Wiz een bewegingssensor waarmee je jouw verlichting autonoom kunt automatiseren. Het Wiz platform is gemakkelijk te verbinden met Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT en Siri Shortcuts. Hoewel Wiz nog niet zo veel tractie heeft als Hue, zijn er ruim voldoende mogelijkheden om Wiz in jouw smart home te integreren.

De gebruikservaring

We hebben in ons geval de Wiz Bewegingssensor boven de toegangsdeur van de keuken van ons kantoor geplaatst. We hebben daar zelf een wandje in gezet en het ontbrak er nog aan verlichting. Met een Wiz peertje aan een stekker hebben we dat opgelost. In plaats van een fysieke schakelaar te plaatsen om de Wiz lamp aan te sturen, hebben we meteen voor deze bewegingsmelder gekozen.

Het detectievermogen van de Wiz Bewegingssensor blijkt echt enorm goed bij zowel volwassenen als kinderen. Niemand wordt gemist. Bovendien kunnen we de gevoeligheid goed bijstellen evenals de tijd dat de verlichting door de bewegingssensor ook echt blijft branden.

Conclusie Wiz Bewegingssensor

De Wiz Bewegingssensor is eenvoudig te installeren en in gebruik te nemen. De afwerking is dan niet zo hoogwaardig als die van het zusje onder het Philips Hue label, hij ziet er zeker wel netjes uit. De detectie is top en het configureren gaat zeer gemakkelijk met de app. Bovendien is deze bewegingssensor behoorlijk scherp geprijsd in de markt gezet. De moeite waard dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.