Logo GadgetGear.nl
The Craft: Legacy op Blu-Ray
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: The Craft: Legacy op Blu-Ray

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 2 sterren.

THE GOOD

  • Voor tieners is dit in potentie een spannende film

THE BAD

  • Mist de groepsdynamiek van het origineel
  • Oppervlakkige karakters

In de 90’s verscheen The Craft in de bioscoop. Een beetje een spooky film over een groepje emo meisjes die zich bezighielden met hekserij. Vorig jaar bracht Sony (voor zover het kon) The Carft: Legacy naar de bioscopen. Een remake waarin het verhaal naar 2020 wordt getild.

The Craft

The Craft kwam uit in 1996 onder regie van Andrew Flemming. De meest opvallende actrice uit de tienergroep was Neve Campbell, die in nog heel wat andere films wist te verschijnen.

The Carft: Legacy

Met de naam The Carft: Legacy zou je wellicht het idee krijgen dat deze nieuwe titel een vervolg is op de film uit 1996. Dat is toch echt niet het geval. Het gaat gewoon om hetzelfde verhaal. Sony Pictures heeft alleen haar best gedaan om het verhaal naar nu te tillen. Naar de tijd waarin tieners gewoon communiceren met smartphones. Enkel in de laatste minuut wordt de link met de film uit 1996 gelegd.

Het verhaal van The Carft: Legacy gaat over Lily. Een meisje dat naar een nieuwe stad moet verhuizen. Haar moeder heeft daar een nieuwe vader gevonden en ze wordt deel van een samengesteld gezin. Haar start op school verloopt ook niet al te lekker. Op de eerste dag wordt ze onverwacht ongesteld. Reden voor de hele klas om haar te pesten.

Op dezelfde school lopen drie buitenbeentjes. Deze meiden zijn bezig met hekserij, maar missen eigenlijk een vierde om hun kunsten echt uit te proberen. Al snel ontdekken de meiden dat Lily de vierde heks is die ze nodig hebben. Wanneer de groep hun krachten voor de verkeerde dingen inzetten, komen ze op de radar van hun grootste tegenstander.

Waar het in de eerste film vooral ging over de groepsband tussen de meiden, is dat in deze remake een ondergeschoven kindje. Er wordt veel meer opgebouwd naar het eindgevecht. Hierdoor bouw je als kijker ook niet echt een band op met de karakters, zoals in de originele film.

Extra’s

Sony Pictures heeft de Blu-Ray van The Carft: Legacy voorzien van een extra feature over het verhaal van de film. Er zijn een aantal alternatieve scenes toegevoegd en Sony heeft ook de trailer van de film uit 1996 op de schijf gezet.

The Craft: Legacy op Blu-Ray

Conclusie The Carft: Legacy

The Carft: Legacy is veel minder spannend geworden dan het origineel. Hedonisme heeft plaats gemaakt voor ‘woke’ en dat maakt The Carft: Legacy half-zacht. Sorry, dat is gewoon zo. De karakters zijn veel minder intens en de opbouw naar het eindgevecht is wat rommelig. Voor een tiener is de film misschien spannend en zelfs eng, maar voor iemand die tieners was toen The Craft uitkwam, brengt The Carft: Legacy niet de spanning waar je op hoopt.

The Carft kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.