Kingston Canvas React Plus Kit
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Kingston Canvas React Plus Kit (8K-ready SD kaart)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnig snel
  • Handig dat de card reader erbij zit

THE BAD

De eerste 8K TV’s en camera’s zijn op de markt. Dus is het tof om een SD kaart te hebben die je kunt gebruiken voor video-opnamen op 8K. Of op z’n minst op hoge snelheid in 4K. Kingston introduceerde onlangs haar Canvas React SD kaart voor dit soort zware taken.

Unboxing Kingston Canvas React Plus Kit

Deze nieuwe kaart ontvingen we in de Kingston Canvas React Plus Kit uitvoering. Dit is niet voor niets. Iedereen heeft onderhand wel ergens een SD kaartlezer liggen. Maar deze snelle kaarten maken gebruik van UHS-II technologie. Die technologie heeft meer connecties nodig om op extreem hoge snelheid data over te kunnen zetten. Om daar echt gebruik van te kunnen maken, heb je dus ook een snelle UHS-II kaartlezer nodig. Die zit dus ook in deze Plus Kit uitvoering. Handig!

Kingston Canvas React 128GB met cardreader

Specs

De Kingston Canvas React kaart voldoet aan de USH-II standaard. Daarnaast zien we dat hij natuurlijk class 10 gecertificeerd is, maar dat is ook echt een no-brainer. Deze kaart moet topsnelheden van 300MB per seconde behalen waar de oude Class 10 standaard aangeeft dat de kaart minimaal 10MB per seconde kan verplaatsen… 😉

Kingston Canvas React UHS-II Bus

Dat is dus geen enkel probleem. Dan is er nog het UHS verhaal. De bussnelheid is op basis van UHS-II, maar hij is ook voorzien van een UHS-3 klasse waardering. Dat wil zeggen dat hij minimaal 30MB per seconde aan kan. En dan is er ook nog een aanduiding dat deze een Videospeed V90 kaart is. Die V90 geeft aan dat hij ook 90MB per seconde kan verplaatsen. Met andere woorden, deze kaart voldoet aan alle standaarden. Tijd voor ons om hem op de proef te stellen.

Kingston Canvas React in cardreader

De benchmark

Wij hebben de kaart, in samenwerking met de meegeleverde UHS-II kaartlezer, getest. Dit doen we op basis van CrystalDiskMark x64. Daarin draaien wij de standaard test.

Kingston Canvas React CrystalDiskmark x64 prestaties

Wat je ziet is dat de leessnelheid op 306+MB per seconde ligt. Waanzinnig voor een SDXC kaart. De maximale schrijfsnelheid ligt op 262+MB per seconde. Ook echt een waanzinnige snelheid. Wanneer bestanden structureel kleiner worden, zakken de prestaties in. Dat is ook heel normaal. Wat dat betreft maakt de kaart de belofte van Kingston meer dan waard.

Conclusie Kingston Canvas React

De Kingston Canvas React 128GB die wij hebben ontvangen voor de test, behaalt met gemak de waanzinnige prestaties die fabrikant Kingston claimt. Dit is dus echt een kaart voor de serieuze content creators. Een absolute aanrader.

Kingston Canvas React kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.