Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Coleman Octago 3 tent

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Optimaal ruimtegebruik
  • Enorm veel ruimte om je heen
  • Veel vakjes om spullen in te doen
  • Flapje om stekkers de tent in te laten lopen

THE BAD

  • De keuze voor blauwe stof is zeer onhandig voor vroege en lange slapers.

Afgelopen zomer brachten we deels door in de Coleman Octago 3 tent. Van de verstikkende zon tot de stromende regen. We hebben het allemaal mogen ervaren in deze blauwe kolos.

Één tent, twee varianten

Coleman produceert de Octago in twee varianten. Wij hebben de kleine, maar ruimte Octago 3 getest. Een 3-persoons tent. Daarnaast is er een enorme 8-persoons tent. Op basis van onze ervaring met de 3 persoons tent, verwachten we daar echt een zee aan ruimte.

Unboxing

Coleman levert de Coleman Octago 3 tent in één grote tas. De tentdoeken, stokken en haringen passen daar allemaal in. De handleiding voor het opzetten en afbreken is in de tas genaaid. Die raak je dus niet kwijt. Handig!

Opzetten

Ik heb het opzetten in mijn eentje geprobeerd, maar dat moet je toch echt met twee personen doen. De constructie van de tent lijkt een beetje op dat van een partytent. Je hangt de binnentent in de stokken die uit meerdere losse segmenten bestaan. Daar overheen gooi je de buitentent. Beiden zet je met haringen vast. De buitentent komt met scheerlijnen op alle 8 de hoeken, maar het heeft niet hard genoeg gewaaid voor ons om die ook daadwerkelijk te gaan gebruiken.

Design

De Coleman Octago 3 tent is, zoals de naam al doet vermoeden, een octagon (achthoekige) tent. Dit verklaart ook waarom er een 8-persoons uitvoering is waarin je in een stervorm ligt te slapen.

De Coleman Octago 3 tent bestaat uit een binnen- en buitentent. De stokken, ritsen en andere details zijn felgroen. Het tentdoek zelf is knalblauw. Het is dus absoluut een tent waarmee je zal opvallen. Bovendien zijn de wanden van deze tent bijna vlak, waardoor je de ruimte binnen de tent redelijk optimaal kunt benutten.

De Coleman Octago 3 tent laat zich aan alle kanten openritsen. Onder de verstikkende zon heb je dus een waanzinnig uitzicht en lucht de tent lekker door. In zware regenbuien rits je alles dicht en kun je rekenen op een oase van droogte. Dat wil zeggen, in zware regenbuien voor Hollandse begrippen. Daar is de 2.000mm waterkolom namelijk ruim goed genoeg voor.

Ingepakt meet de tent 270x270x700mm en weegt deze 10 kilo. Opgezet meet deze tent 270x270x147 centimeter. Je hebt dus een comfortabele stahoogte. In het midden zit een lus om een kampeerlamp aan te hangen en er is een apart flapje om een stroomkabel mee de tent in te leggen. Echt een prima tent dus voor deze tijd.

De gebruikservaring

Overdag is de Coleman Octago 3 echt een waanzinnige tent om mee op avontuur te gaan. Qua gewicht is het echt geen trekkerstentje, maar voor de autovakantie mag dat de pret zeker niet drukken.

Door de vorm, hebben de slapers in de Coleman Octago 3 tent echt een zee aan ruimte om spullen op te bergen. Aan alle kanten zitten vakjes in de binnentent genaaid, wat heel prettig is. Bovendien hebben langere kampeerders ook echt veel beenruimte in deze tent.

Hoewel Coleman de laatste jaren furore maakt met blackout bedroom tenten, behoort dit niet tot de featureset van de Coleman Octago 3 tent. Normaal zouden we dat niet heel erg vinden. Maar er is één ding waar ook wij geen rekening mee hebben gehouden…

Blauw licht

Wanneer je ons nieuws en onze reviews leest, kom je regelmatig het onderwerp blauw licht tegen. Steeds meer fabrikanten proberen er voor te zorgen dan displays zo min mogelijk blauw licht laten zien. Dit zorgt namelijk voor een natuurlijke reactie in onze hersenen. Dit houdt ons actief. Als mens zijn we geprogrammeerd om ’s morgens wakker en actief te worden door dit blauwe licht.

’s Avonds laat maakt het geen donder uit, maar in de ochtend wordt je letterlijk wakker in een oase van blauw licht. Wil je uitslapen, is een oogmaskertje toch wel echt een tip om in te pakken. Zeker als je weet dat je hier gevoelig voor bent.

Wij hebben de Coleman Octago 3 tent in eerste instantie als tent voor de kinderen ingezet. In de zomer is het om kinderbedtijd echt nog heel licht. In de week dat onze koters in de Coleman Octago 3 tent sliepen, hadden ze duidelijk veel meer moeite om in slaap te komen dan de week dat ze in de Coleman Maluti 3 lagen.

Conclusie Coleman Octago 3 tent

De Coleman Octago 3 tent is qua vorm echt een waanzinnige tent. Alleen vragen we ons echt af welke kluns heeft bedacht dat blauw tentzeil een goed idee was. We hopen dat deze tent ook in een neutrale kleur op de markt gaat komen en stiekem hopen we ook op een luxere variant met een blackout bedroom. Want qua vorm en functie is in deze tent liggen is echt een feestje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.