Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Coleman Maluti 3 BlackOut tent

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Heerlijke blackout bedroom
  • Royaal voor twee personen
  • Krap voor drie personen
  • Handige opbergvakjes in de tent
  • Goed ademend

THE BAD

  • Voortent bevat geen grondzeil

Ga je op tracking vakantie, dan is een compacte tent wel zo comfy om mee te nemen. Meestal zijn dat nog aardig doorschijnende tenten, maar dat gaat niet op voor de Coleman Maluti 3 BlackOut tent. Deze tent blijft altijd heerlijk donker.

Unboxing

Coleman levert de Coleman Maluti 3 BlackOut tent netjes in een eigen tas. Hierin past het tentdoek, de haringen en de aluminium stokken. De handleiding zit als flap in de tas genaaid.

De Coleman Maluti 3 BlackOut tent komt met stevige haringen voor hardere ondergronden. Het is de eerste tent van Coleman die ik met deze haringen ontvang. Van mij mogen ze dit wel de standaard maken. De haringen lijken van aluminium te zijn, dus zijn lekker licht.

Design

De Coleman Maluti 3 BlackOut tent is een niet al te opvallende tent. Hoewel de kleur groen vrij hard is, zorgen de grote, zwarte panelen ervoor dat hij niet onnodig opvallend is in het landschap. De voorkant bevat ingangen aan twee kanten zodat je kunt kiezen welke het handigste is. Bijvoorbeeld om de opening uit de wind te houden.

De Coleman Maluti 3 BlackOut tent is een tent met een binnentent die erin hangt. Ze zijn los te halen van elkaar voor het opbergen, maar dat is niet noodzakelijk. De binnentent is goed ademend gemaakt terwijl de combinatie van de binnen- en buitentent de blackout bedroom vormt. De binnentent is goed waterdicht gemaakt aan de onderkant, waardoor je bij regenbuien lekker droog ligt. De buitentent is waterdicht met een waterkolom van 6.000mm. De totale tent meet 205×335 centimeter en de naden zijn getaped.

Wat echt goed bedacht is, is dat de binnentent verschillende vakjes heeft om spullen in te doen. Dit is iets dat ik al snel mis in een tent. Super!

Blackout Bedroom

De belangrijkste feature van deze trekkerstent is wat mij betreft dan ook deze blackout bedroom. Met het ontwerp van Coleman is het merk erin geslaagd om te zorgen dat het vrijwel compleet donker is, maar de tent toch niet bloedheet wordt in de zomer. Dit is me afgelopen zomer enorm goed bevallen.

Opzetten

Het opzetten van de Coleman Maluti 3 BlackOut tent is een relatief eenvoudige klus die je in je eentje prima voor elkaar krijgt. Toch is een extra handje in de praktijk wel comfortabel. Raar is wel dat de lange stokken aan één kant een knik bevatten. In de handleiding en op de productfoto’s zijn stokken zonder knik te zien. Wij hadden de knik aan de achterkant en hebben later de stokken omgedraaid. Hierdoor stond het slaapdeel strakker en werden de deurflappen ook gemakkelijker in gebruik. Wij zijn dan mening dat de knik dus aan de voorkant hoort.

Gebruikstips

De voortent is niet van een grondzeil voorzien. Zoals je op onze foto ziet, hebben we er zelf plastic in gelegd. Het is beter gewoon een stukje gras te zoeken als ondergrond. Op het plastic blijft water gemakkelijk liggen, waardoor de tent ook vochtiger wordt tijdens gebruik.

De Coleman Maluti 3 BlackOut tent is een driepersoons tent, maar dan lig je wel zo ongeveer schouder aan schouder. Wil je een beetje bewegingsruimte of ruimte om spullen binnen de tent op te slaan, adviseren we deze tent voor twee personen.

Conclusie Coleman Maluti 3 BlackOut tent

De Coleman Maluti 3 BlackOut tent is een heerlijke, compacte tent om mee op vakantie te gaan. Afgelopen zomer hebben we er twee weken in gelegen en dat was echt prima vertoeven, zowel in de verstikkende hitte van de zon als in de stromende regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.