Logo GadgetGear.nl
Angry Birds VR
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Angry Birds VR: Isle of Pigs (Oculus Quest)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg toffe VR uitwerking
  • Mooie graphics
  • Draait native op de Quest

THE BAD

  • Het wachten op het herstarten van een level duurt veel te lang.
  • Levels worden al snel heel moeilijk.

Is er een platform te vinden waar Angry Birds niet op te vinden zijn? Nee, de vogels hebben ook de overstap naar VR gemaakt op de Oculus Quest. Tijd voor ons om deze game eens stevig aan de tand te voelen.

Same old, maar dan in VR

Het basisconcept van Angry Birds is om vogels op varkens en hun gebouwen af te vuren. Om dit zo effectief mogelijk te doen, todat alle varkens dood zijn. Hoe meer schade, hoe meer punten. Die vogels zijn immers goed pissed over dat die varkens er met hun eieren vandoor proberen te gaan.

In VR is dat niet anders. Al krijg je nu nog veel meer controle over hoe je vogels op de 3D bouwwerken af kunt vuren. Je kunt zelfs vanuit verschillende standpunten de vogels afschieten.

Bovendien is er nog iets bijzonders gedaan. De vogels zijn namelijk vormgegeven naar de Angry Birds zoals ze in de films te zien zijn geweest. Dus niet de eenvoudige vormen uit de originele games.

Hoewel de game eenvoudig lijkt, is de uitdaging verrassend hoog. Je moet veel beter nadenken over hoe je de bouwwerken omver kunt werken. Daarbij helpt het ook verrassend vaak om even te bukken, om zo een net iets andere hoek te krijgen waaronder je jouw angry bird op de vijand afschiet.

Toch is het niet alleen maar enthousiasme aan mijn kant. Wanneer je verkeerd schiet, duurt het vrij lang voor je een level kan herstarten. Hierdoor haak ik bij lastigere levels sneller af dan ik zou willen.

Conclusie Angry Birds VR: Isle of Pigs

Wat is Angry Birds in VR enorm tof geworden! Met name het wachten tot je een level opnieuw mag doen is echt heel irritant. De moeilijkheid ligt echt hoger dan bij de 2D titels, maar leuk is het absoluut! Ik speelde Angry Birds VR: Isle of Pigs op de Oculus Quest 2. Hij is er ook voor andere brillen, waaronder die van de PlayStation.

Oculus Quest kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.