ACT AC7005 Verpakking
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: ACT AC7005 USB-C to 3.5mm Audio Adapter

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Handige, compacte oplossing
  • Nette afwerking
  • Doet precies wat je verwachten mag

THE BAD

  • Waarom alleen een dopje op de USB-C plug?

Misschien ken je het probleem. Als muziekliefhebber hem je een top koptelefoon, maar jouw telefoon heeft geen 3,5mm audio aansluiting meer. Met een beetje geluk heb je er een verloopkabeltje bij gekregen. Maar dan moet je kiezen. Opladen of muziek luisteren. Deze adapter van het Nederlandse ACT moet dat probleem oplossen.

Unboxing

In de verpakking van de ACT AC7005 USB-C to 3.5mm Audio Adapter vinden we de adapter in combinatie met de (on)nodige documentatie. Daarbij heeft ACT de moeite genomen om de USB-C aansluiting netjes af te doppen. Handig voor wanneer je deze adapter in de broekzak steekt, maar dan missen we eigenlijk ook een dopje voor de ingangen van deze adapter. Dit ene dopje voelt een beetje als een halve oplossing. Van de andere kant, ga ik er vanuit dat je netter met deze hoofdtelefoon om zal gaan.

ACT AC7005 Uitgepakt

Design

Qua ontwerp heeft ACT gekozen voor een keurige aluminium behuizing voor de adapter en de USB-C plug. De kleur zit tegen het Apple Space Gray aan. De adapter en de USB-C aansluiting worden met een matzwarte PVC kabel verbonden. Netjes.

ACT AC7005 in de Oppo Find X3 Pro

Specs

Deze adapter heeft een eigen 24-bit/96kHz DAC. Daarmee is deze adapter in staat om hi-res audio tot 24-bit af te spelen. Dat is het gros van de markt. Qua audiosignatuur is de DAC niet heel opvallend. Het gewone oor zal de muziekweergave prima vinden. De echte audiofiel zal hem mogelijk net niet puur genoeg vinden klinken, maar als audiofiel moet je gewoon wat meer geld uit willen geven.

ACT AC7005 USB-C aansluiting

Voor gamers is de eigen DAC van deze adapter ook heel fijn. Hij haalt namelijk het rekenwerk weg bij de chipset van het toestel zelf. Zo krijg je weer net dat beetje extra rekenkracht voor jouw game beschikbaar.

De USB-C input op de adapter is echt gemaakt als Power Delivery Passthrough. Deze kan maximaal 65 Watt doorgeven richting jouw laptop, tablet of smartphone. Je kunt dus gewoon op hoge snelheid blijven laden terwijl je naar muziek luistert.

ACT AC7005 Aansluitingen

Conclusie ACT AC7005 USB-C to 3.5mm Audio Adapter

De ACT AC7005 USB-C to 3.5mm Audio Adapter is een goedkope oplossing voor een relatief groot ongemak. Dat het audiosignatuur voor de audiofiel onvoldoende zal zijn, is echt niet iets waar we over kunnen vallen. Immers is deze adapter vele malen goedkoper dan de echte DAC’s voor audiofielen. De gemiddelde gebruiker merkt daar niets van en heeft gewoon een heel handige oplossing om een bedrade headset te kunnen blijven gebruiken.

ACT AC7005 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.