Review: ACT 2 meter HDMI High Speed Ethernet premium certified kabel

ACT AK3944 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

ACT introduceerde onlangs een nieuwe HDMI Premium Certified cable. Mooi op tijd voor de consoles die 4K 60Hz gaming leveren. Juist dan is een goede HDMI kabel erg belangrijk.

Unboxing

ACT verpakt haar nieuwe HDMI kabel in een eenvoudig, plastic zakje. Echt prima, want dat is gemakkelijk te recyclen. De kabel is netjes afgedopt tegen stof en, niet onbelangrijk, er zit een oranje stickertje op de verpakking. Dit is de sticker die aangeeft dat je een HDMI Premium Certified Cable hebt gekocht. Met de bijbehorende app kun je deze status valideren.

ACT AK3944 Verpakking

Design

Qua design is dit weer een heel nette kabel van ACT met mooie, eigen pluggen en trekontlasting. Als Nederlands merk, investeert het dus netjes in certificatie en eigen tooling om haar HDMI kabels te produceren.

ACT AK3944 HDMI kabel ontwerp

Specs

De ACT 2 meter HDMI High Speed Ethernet premium certified kabel is een kabel die is getest voor een bandbreedte tot 18Gb per seconde en dat is goed voor 4K 60Hz. Hij voldoet dan ook volledig aan de HDMI 2.0b specificaties voor UDH 4K weergave tot 60Hz met ondersteuning voor Dolby Vision.

Om de kwaliteit van de verbinding te garanderen, maakt ACT gebruik van zuurstofvrij koper om de aders van de kabels van te maken. Voor de certificering moeten de kabels ook een EMI interferentietest doorstaan om zeker te zijn dat het signaal niet wordt verstoord.

ACT AK3944 HDMI Connector

Conclusie ACT 2 meter HDMI High Speed Ethernet premium certified kabel

Ze zijn lekker bezig bij ACT. Ook de ACT 2 meter HDMI High Speed Ethernet premium certified kabel is zonder twijfel een sterke aankoop. Al hopen we als gamers dat (misschien wat langere) HDMI 2.1 kabels gaat komen voor de next generation 120Hz 4K consoles die nu de markt op stromen. Voor alle andere toepassingen op 4K is deze kabel echt prima.

ACT AK3944 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Hoge bandbreedte
  • Hoge kwaliteit afwerking
  • Weinig verpakkingsmateriaal
  • Gecertificeerd

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram