Poco X3 Pro
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Poco lanceert de Poco X3 Pro en Poco F3

Op de dag dat Oppo de Find X3 series in de winkelschappen legt, lanceert Poco (bijna dezelfde letters) haar Poco X3 Pro. Daarnaast lanceert Poco ook de snelle Poco F3 voor gamers.

Afgelopen week lieten Xiaomi en Poco al weten dat het merk Poco zelfstandig op de markt wordt gezet in Nederland. Nu, een krappe week later, komen de eerste nieuwe toestellen van Poco op de markt. Tijdens haar livestream presenteerde Poco zojuist twee nieuwe smartphones.

Poco X3 Pro

De Poco X3 Pro is een toevoeging op de Poco X3 Series die er al was. Daarvan heeft Poco al 4 miljoen telefoons van de Poco X3 NFC verkocht.

De Poco X3 Pro draait op de Qualcomm Snapdragon 860 4G chipset. Deze is nog van de 7nm generatie met de krachtige Adreno 640 GPU. Door gebruik te maken van UFS 3.1 opslag zorgt het merk ervoor dat apps snel starten. LiquidCool Technology 1.0 Plus zorgt voor actieve koeling van het systeem. Hiervoor is een koperen heatpipe geplaatst met meerdere lagen grafiet voor de temperatuurgeleiding.

De Poco X3 Pro komt met een 6.67 inch display op FullHD+ resolutie. Het display draait op maximaal 120Hz met een samplingrate van 240Hz. Wetende dat de F3 voor gamers wordt geïntroduceerd, is een X3 Pro voor een gamer ook echt geen straf. Jet display wordt beschermd met Gorilla Glass 6. Stereo speakers en een z-as trilmotor maken de entertainmentbeleving af.

Opvallend aan het toestel is de enorme accu. Deze krijgt een capaciteit van 5.160mAh mee. Poco verwacht dat je tot 2 dagen door kunt op een enkele lading. Snel laden gaat op 33 Watt. Die lader zit ook gewoon in het doosje.

Poco X3 Pro

De Poco X3 Pro wordt afgemaakt met een quad-camera. De hoofdcamera beschikt over 48 megapixels met een hele grote 1.6um pixel. Daar wordt ik als amateurfotograaf wel heel blij van. Een grote pixel levert doorgaans een scherpere foto. Ook doet Poco aan 4-op-1 pixel binding om de kwaliteit bij weinig licht omhoog te gooien. Je schakelt dan terug naar 12 megapixel, maar zou nog steeds een prima foto moeten krijgen. Slim.

Naast verschillende kleuren, komt het toestel in een 6GB+128GB variant en een 8GB+256GB variant. Het geheugen is met maximaal 1TB te vergroten via een microSD kaart.

Poco F3

Er zijn niet heel veel merken die echt keihard op de gamer spelen. Poco doet dat wel met de Poco F3 ‘The real beast’. Het merk doet daarbij iets dat wij hier wel heel interessant vinden. Het is namelijk het enige merk dat hoge prestaties naar de kleine portemonnee probeert te brengen.

Poco F3

Ook nu weer, kiest Poco voor een iets oudere chipset om de prijs te drukken, maar dan wel de Qualcomm Snapdragon 870. Een chipset die veel meer gericht is op de gamer door een sterke ondersteuning van OpenCL/Vulcan. Zo weet deze chipset in AnTuTu een gemiddelde score van 636075 neer te zetten. Deze octa-core chipset bestaat uit één 3.2GHz rekenkern, drie 2.42GHz rekenkernen en vier 1.8GHz rekenkernen. De graphics komen van de Adreno 650 GPU die draait op 587MHz. De chipset is voorzien van het Qualcomm X55 5G modem en kan met WiFi 6 overweg voor zo min mogelijk lag tijdens het gamen.

Poco kiest in dit toestel voor een 6,67 inch AMOLED display op 120Hz. Dit display krijgt een sampling rate van 360Hz om zo min mogelijk lag tussen jouw vinger en de game te hebben. Daarmee zou deze Poco F3 maar zo de snelste sampling rate hebben van alle toestellen onder de €1.000 (maar dis claim heeft wat meer onderzoek nodig). Het display is geschikt voor HDR10+ videocontent en kan deze op 60FPS weergeven. Het display heeft een helderheid van 1.300 nits zodat je ook in het volle licht door kunt gamen. Het toestel is anti-slip zodat je ook met zweterige vingers het toestel goed kunt vasthouden. Het display krijgt bescherming van Corning Gorilla Glass 5. De Poco F3 komt met Dolby Atmos audio ondersteuning voor een meer diepgaande beleving.

Waar gaming de hoofdrol heeft in de Poco X3, heeft fotografie dat net iets minder. Toch krijg je ook nu nog een triple AI camera met ook hier weer die 48 megapixel hoofdcamera met die fijne, grote pixel en pixel binding. Gebruik je de camera om audio op te nemen, is er ondersteuning voor audio zoom. In de body vinden we een c-as trilmotor.
De accu van deze smartphone is met 4.520 net iets kleiner, maar kan eveneens met 33 Watt worden opgeladen. En ook hier stopt Poco de lader gewoon weer in het doosje. Ook nu komt er weer een 6GB+128GB en 8GB+256GB variant van het toestel.

Poco F3

Prijzen

  • Poco X3 Pro 6GB+128GB €249
  • Poco X3 Pro 8GB+256GB €299
  • Poco F3 6GB+128GB €349
  • Poco F3 8GB+256GB €399

Poco heeft al laten weten dat diverse shops met early bird prijzen komen. Deze lopen tot eind maart, waarbij je zo’n €50 in de zak houdt. Mocht er in de eerste 6 maanden iets gebeuren met jouw display, wordt deze door Poco kostenloos vervangen.

Poco X3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.