Logo GadgetGear.nl
Nokia 2400A Verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nokia lanceert een 24 inch TV

Mijn eerste echt goede computermonitor (toen nog met een beeldbuis) was van Nokia. Het toen nog Finse bedrijf was fantastisch in het produceren van monitoren en ook een beetje in het bouwen van TV’s. Met de komst van de Nokia 2400A keert Nokia terug op de televisiemarkt.

De Nokia 2400A is een 24 inch LCD smart TV. Het bedrijf achter deze nieuwe TV is het Duitse StreamView. Die TV bouwers kiezen er heel slim voor om de TV te laten draaien op het Android TV platform zodat je als eigenaar meteen toegang hebt tot 7.000+ apps op Google Play.

Nokia 2400A

StreamView kiest voor deze 24 inch Nokia TV voor een resolutie van 1.366×786 pixels. Dat ligt net iets boven HD. Het display heeft een snelheid van 50-60Hz. Het gaat hier dus echt om een slaapkamer/camping TV.

Streamview beschrijft de TV qua design als Fins-minimalistisch. De afstandsbediening komt met backlight voor gebruik in donkere ruimten. Bovendien heeft Nokia gekozen voor een bluetooth afstandsbediening, wat natuurlijk meer comfort biedt.

Nokia 2400A Afstandsbediening

Je krijgt achterop 3 HDMI poorten, twee USB poorten en een A/V poort, wat deze TV ook geschikt maakt voor retro game consoles. Android TV draait op een quad-core chipset met 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte. Er zit een triple tuner in voor gebruik in combinatie met kabel, satelliet en antenne. Authenticatie kan gewoon via het CI+ slot.

Beschikbaarheid

De Nokia 2400A is nu te koop voor €299.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.