Logo GadgetGear.nl
Motorola Ready For platform
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Motorola komt met Samsung DeX alternatief op de Moto G100

Tot nu toe waren alleen Samsung en Huawei / Honor zo ver dat je van iedere smartphone een dekstop computer kon maken. Motorola’s nieuwe Moto G is de eerste Motorola die dit ook kan. Eindelijk!

De Motorola Moto G 100 is de krachtigste G-series smartphone die Motorola in de schappen legt. Dat is natuurlijk iedere keer zo bij een nieuwe serie. Toch heeft Motorola een mooie primeur. Het merk mag als eerste lanceren met de nieuwe Qualcomm Snapdragon 870 5G chipset. Daarmee krijgt de gebruiker ook toegang tot 5G en WiFi 6.

Zoals gezegd is dit de eerste telefoon van Motorola die je ook als volledige desktopcomputer kunt inzetten op basis van Android. Motorola gooit dit en andere slimme features onder de noemer Ready For. USB-C hubje eraan en gaan. Ideaal ook voor studenten. Tof daarbij is dat Motorola’s implementatie er voor zorgt dat je het display van de telefoon en een monitor tegelijk kunt gebruiken. Ook is er ruimte voor zowel een privé als werkomgeving op het toestel. Met ThinkShield beveiligt Motorola het toestel.

Motorola belegt het toestel met een 6,7 inch CinemaVision display. Dit is een 21:9 display, wat dezelfde beeldverhouding is als bioscoopfilms. Voor gamers heeft Motorola ook goed nieuws. Het display kan op 90Hz draaien.

Het toestel komt met een quad-camera. De hoofdcamera op het toestel is een 64 megapixel model met quad-pixel binding optie voor situaties met weinig licht. Met de diepte sensor maakt de camera onscherpe achtergronden. Opvallend is dat Motorola met een 5x zoom macro camera komt met een eigen ringlight. Je krijgt ook een dual-camera 16 megapixel camera aan de voorkant.

Film je graag, dan beschikt het toestel over audiozoom om de geluidsopname af te stemmen op de positie van wat je filmt. Bovendien kan het toestel ook op de sensor het opnameveld verschuiven, zodat het toestel meegaat met jouw bewegingen.

Beschikbaarheid

De Motorola Moto G 100 ligt vanaf mei in de winkel voor €499.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.