Het einde van de (eerste) Apple HomePod

Drie jaar geleden kwam Apple’s eerste speaker op de markt. De Apple HomePod beloofde een revolutie te worden, maar de verkopen gingen minder hard dan de slimme speakers van Amazon en Google. Apple verschuift nu haar aandacht naar de HomePod Mini.

Apple introduceerde haar Apple HomePod in 2018. De slimme speaker is vanuit de techniek en vanuit design een waanzinnig verhaal. De concurrerende smart speakers waren echter vele malen goedkoper. Hoewel Apple de verkoop startte op €349, nam die later af naar €329.

Wellicht dat dit ook de reden is dat Apple nu haar focus verlegd. Het merk zegt de resterende voorraden op te verkopen en daarna de focus op de HomePod Mini te leggen. Een kleinere Siri speaker die je voor €99 koopt.

Of Apple opnieuw met een grote HomePod zal komen is onbekend. Apple zal de grote HomePod in ieder geval blijven ondersteunen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram