Dit is de Redmi Note 10 Series

Redmi Note 10

Xiaomi heeft gisteren de Redmi Note 10 Series gepresenteerd. Een scherp geprijsde Android waarmee het merk het middensegment voorziet van een sterk display en een camera die op papier wel heel spannend lijkt te zijn.

Redmi Note 10 Pro

De Redmi Note 10 Pro komt met een 120Hz AMOLED DotDisplay display. Daarmee brengt het merk een supersnel display naar het middensegment. Ideaal voor gamers. Het display krijgt een doorsnede van 6,67 inch. Het display wordt beschermd met Gorilla Glass 5.

De main camera van de Redmi Note 10 beschikt over een 108 megapixel beeldsensor waarmee enorme afbeeldingen geschoten kunnen worden. Uniek voor het middensegment. Met nachtmodus 2.0 moet de camera ook in het donker goed presteren door 9-naar-1 pixel binding. Door 9 pixels samen te voegen tot 1 kan het toestel bij weinig licht betere afbeeldingen maken.

Redmi Note 10 Pro

De accu lijkt ook behoorlijk indrukwekkend te zijn. Je krijgt 5.020mAh aan capaciteit. Daar moet je de dag wel op door kunnen. Deze kan met 33 watt worden opgeladen.

Bovenstaande specs klinken vlaggenschip-waardig. De reden dat het toestel in het middensegment zit, is de Qualcomm Snapdragon 732G chipset. Die is wat trager, al is dat anno 2021 doorgaans echt geen probleem.

Redmi Note 10

De Redmi Note 10 is een wat goedkopere uitvoering van hetzelfde toestel. Met 6.43 inch is het display net wat kleiner. De hoofdcamera is naar 48 megapixels teruggeschaald en je maakt gebruik van de iets tragere Qualcomm Snapdragon 678, maar dat is waarschijnlijk echt geen straf.

Redmi Note 10

Later in het jaar zal Xiaomi de series nog uitbreiden met de Redmi Note 10 S en de Redmi Note 10 5G. Vanaf 31 maart zijn de toestellen te koop. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar we verwachten dat die relatief laag zullen liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.