Logo GadgetGear.nl
Facebook AR Armbanden
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Deze polsband van Facebook gaat AR beter maken

Hoewel de Microsoft Hololens al enige tijd enigszins verkrijgbaar is, willen augmented reality brillen nog geen vlucht maken. Mede door de beperkte manier van werken met de wereld. Hoewel je voor VR wel een Joystick vast kunt houden omdat je toch van de wereld bent afgeschermd, moet het voor AR anders. Facebook is daarom een speciale AR armband aan het ontwikkelen.

De wereld van AR is voor Facebook niet vreemd. Het is de eigenaar van Oculus, misschien wel de grootste producent van VR brillen ter wereld. Natuurlijk is Facebook van plan om ook groot te worden in AR. Dat kan alleen maar door sneller, betere producten te introduceren.

Mogelijk zou Facebook dit jaar al haar eerste AR bril op de markt willen brengen. Doordat AR beelden projecteert over de werkelijkheid, wil je een gebruiker niet blokkeren in die werkelijkheid. Iemand moet gewoon objecten vast kunnen pakken en gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een toetsenbord. De handen moeten dus vrij blijven. Maar voor een goede AR beleving, moet je wel weten wat de handen doen.

https://www.facebook.com/TechAtFacebook/videos/1146186389155473/

Natuurlijk ondersteunen de Oculus Quest brillen al wel zoiets. Die ondersteunen namelijk hand tracking. Dat doen ze met behulp van de verschillende camera’s op de bril. Doordat een AR bril doorzichtig is, is het plaatsen van camera’s op zo’n bril niet heel handig. Bovendien kunnen de camera’s alleen maar zien wat direct in beeld is. Kruizen de handen elkaar of wordt het zicht op een andere reden geblokkeerd, dan houdt het al op. Bovendien heeft de Google Glass bewezen dat omstanders het niet prettig vinden als een bril met een camera is uitgerust. Op dit gebied liggen dus uitdagingen. Zeker als je bedenkt dat de cookies van Facebook binnenkort worden geblokkeerd. Het bedrijf is dus naarstig op zoek naar nieuwe manieren om interesses van gebruikers te identificeren.

Daarom is Facebook bezig met de ontwikkeling van een speciale armband. Deze armband zal in staat zijn om de werking van jouw spieren te meten. Op basis daarvan weet de AR bril dan ongeveer wat je met je armen en handen doet. Zo kun je door informatie vegen en functies activeren.

Voor haar eerste AR bril zou Facebook samenwerken met Ray-Ban. Een slimme keuze. Een aantrekkelijke AR bril zal mogelijk beter verkopen. Mogelijk verschijnt de eerste AR bril van Facebook al eind dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.