Carbon Mobile 1 MK II
Arjan Olsder
Arjan Olsder

De eerste koolstofvezel smartphone, hij is er!

Carbon Mobile introduceert vandaag de Carbon 1 MK II. Misschien wel de lichtste smartphone en met een dikte van 6.3mm ook nog eens extreem dun. Daarnaast is het doel een echt Europees merk neer te zetten met productie in Duitsland.

Carbon Fiber, of koolstofvezel, is altijd een lastig product geweest om te verwerken, maar daarom juist een interessant materiaal om mee te werken. Het is namelijk flinterdun, ijzersterk en enorm licht. Bij Carbon Mobile hebben ze een proces ontwikkeld waarmee ze de behuizing uit één stuk kunnen produceren.

Carbon Mobile 1 MK II Design

Om een behuizing voor een smartphone te maken, was ooit 3 uur nodig. Carbon Mobile heef teen proces ontwikkeld waarmee dit in een half uur kan. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf HyRECM technologie. Daarmee kunnen de antennes in een soort composiet materiaal worden verwerkt in de behuizing. De afwerking van de behuizing wordt geregeld door een 3D printer. In totaal bestaat minder dan 5% van het toestel uit plastics.

Door het gebruik van koolstofvezel, is ieder toestel ook echt uniek. Er zit een stukje handwerk in waarbij het materiaal wordt gesneden.

Het gebruik van koolstofvezels maakt het ook gemakkelijker om de behuizing te recyclen. Voor de verpakking maakte het bedrijf gebruik van zo min mogelijk materiaal dat goed te recyclen is. Een lader en headset zitten er ook niet bij. Een USB-C kabel en SIM tool krijg je wel in het doosje. Bovendien is het de bedoeling dat deze smartphones echt in Duitsland worden geproduceerd om daarmee zo veel mogelijk weg te blijven van de strijd tussen China en de VS.

Carbon Mobile 1 MK II Achterkant

Qua chipset is de Carbon Mobile een echte middensegment smartphone. Carbon Mobile heeft gekozen voor de 12nm MediaTek Helio P90 chipset. Je krijgt met 256GB veel opslagruimte en je krijgt met 8GB ook veel werkgeheugen om het toestel op snelheid te houden. Het toestel komt met een 6 inch FullHD+ AMOLED display, beschermd door Gorilla Glass 7 (Victus). Dat is de nieuwste generatie versterkt glas van Corning. Achterop zit een 16 megapixel dual-camera. Aan de voorkant krijg je zelfs 20 megapixels. De accu heeft een capaciteit van 3.000mAh.

Het toestel wordt eerst uitgeleverd met Android 10 en krijgt in het derde kwartaal van dit jaar Android 11.

De toekomst van Carbon Mobile

Carbon Mobile richt zich niet enkel op smartphoens die groen zijn. Het bedrijf wilt groeien tot een belangrijke elektronicafabrikant in Europa, waar privacy belangrijk is en blijft. We mogen dus heel veel meer apparaten van het merk gaan verwachten. Super licht, super sterk en super flexibel lijkt daarin het motto van het bedrijf.

Pre-orders

Het is nu mogelijk om een pre-order voor de Carbon 1 MK II te plaatsen. Vanaf 12 maart is hij verkrijgbaar voor €799. Later vandaag lees je onze eerste impressie van deze smartphone. Vanmiddag lees je onze eerste ervaring met het toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.