AMD Radeon RX 6700 XT
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

AMD lanceert haar AMD Radeon RX 6700 XT GPU voor 1440p PC gaming

AMD heeft een nieuwe high-end GPU op de markt gebracht. De AMD Radeon RX 6700 XT GPU is speciaal ontwikkeld voor 1440p PC Gaming zonder de bank te breken.

Met de schaarste aan chips, en de populariteit van bitcoin mining, heb je het als gamer momenteel heel zwaar. GPU’s zijn schaars. Net als Nvidia komt AMD nu ook met een wat goedkopere uitvoering van haar top GPU in de hoop zo wat meer rek in de markt te krijgen.

AMD Radeon RX 6700 XT

De nieuwe AMD Radeon RX 6700 XT GPU is een grafische kaart op basis van AMD’s nieuwe RDNA 2 architectuur. AMD ontwikkeld de chipsets van deze kaarten op basis van 7nm technologie van TSMC. In tegenstelling tot de hoger gepositioneerde RX 6xxx kaarten, komt de AMD Radeon RX 6700 XT GPU met minder cores. De cores die er nog wel op zitten, lopen een stukje harder met een kloksnelheid tot 2.321MHz en een gameklok tot 2.424MHz met daar bovenop een turbo van 2.581MHz. op maximale snelheid vraagt de kaart zo’n 230 Watt.

Beschikbaarheid

De AMD Radeon RX 6700 XT GPU krijgt een prijskaartje mee van $479 en ligt vanaf 18 maart in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.