Amazon start bouw Nederlands distributiecentrum

Bestel je nu bij Amazon, wordt de order nog afgehandeld vanuit Duitsland. Nu Nederlanders massaal bestellingen plaatsen bij de Amerikaan, is het tijd geworden voor Amazon om een eerste Nederlands distributiecentrum te bouwen.

Het nieuwe Amazon distributiecentrum zal gebouwd worden in Limburg. Amazon heeft Heerlen uitgekozen als locatie. De locatie in het zuiden van Limburg is niet heel raar. Hoewel het centrum in Nederland staat, moet het vooral ook de leveringen in Duitsland gaan verbeteren. Afgelopen zomer plaatste Amazon al een vergelijkbaar distributiepunt nabij Schiphol voor de leveringen in de randstad. Van een echt groot distributiecentrum is dus nog geen spraken. Het gros van Nederland zal nog steeds vanuit Duitsland worden beleverd.

Update -We bleken verkeerd te zijn getipt, aldus een woordvoerder van Amazon;

"Wij hebben gezien dat u een artikel heeft gepubliceerd over het nieuwe Amazon delivery station op het industrieterrein "Avantis" in de Duits-Nederlandse grensregio Aken/Heerlen, dat Amazon Logistics en de stad Aken op 9 maart heeft aangekondigd. We willen graag even verduidelijken dat dit delivery station niet in Nederland zal worden gevestigd en dat het momenteel alleen onze Duitse activiteiten ondersteunt. Amazon Logistics heeft aangekondigd op 26 januari een delivery station te bouwen in Nederland - in Rozenburg-Schiphol - om te voldoen aan de toenemende vraag van klanten en om capaciteit en flexibiliteit toe te voegen aan ons aflevernetwerk.
Pakketten zullen vanuit de bestaande Europese fulfilment- en sorteercentra naar het delivery station worden verstuurd om vervolgens te worden verspreid in de regio Amsterdam. Dit delivery station zal 200 directe banen creƫren; voor sorteermedewerkers en het managementteam in het 8500 vierkante meter grote delivery station in Rozenburg. Daarnaast zullen zo'n 450 chauffeurs van onafhankelijke bezorgbedrijven pakketten ophalen bij de delivery station en deze bezorgen bij Amazon-klanten."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram