Logo GadgetGear.nl
Dell Alienware m15
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Alienware (Dell) introduceert eerste laptop met Cherry MX mechanische toetsen

Mechanische toetsenborden zijn al lang niets nieuws meer voor gamers. Hoewel Cherry daar altijd het voortouw nam, zijn er inmiddels heel wat fabrikanten van mechanische switches. Maar Cherry doet iets nieuws met haar ultra-low-profile toetsen. Zo nieuw dat Alienware nu een laptop met deze toetsen op de markt brengt.

De markt voor gaming toetsenborden is booming, maar in de praktijk zien we daar nog geen mechanische switches. Die zijn eenvoudigweg bijna net zo hoog als de gemiddelde reguliere laptop. Met de MX Low Profile switches west Cherry het mechanisme van 18,5mm hoogte al terug te brengen naar 11,9mm. Met de Ultra Low Profile gebruikt Cherry een soort vlinder mechanisme om een switch te bouwen met 3,5mm hoogte. Geen zorgen over dezelfde problematiek die Apple met haar vlinder constructie had. Deze van Cherry zouden zelfreinigend moeten zijn.

Dell Alienware m15

De Cherry Ultra Low Profile switches komen te liggen in de Alienware m15. Deze komt met een 10de generatie Intel Core mobiele processor en een GeForce RTX 3080 GPU en tot 4TB interne opslag. Voor snelle accessoires krijg je een Thunderbolt 3 poort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.