WhatsApp gebruikers buiten de EU raken privacy kwijt

Facebook Marketing

Ondanks commentaar en overstap van vele gebruikers, zet Facebook haar plannen voor WhatsApp buiten de EU door. Daar moeten gebruikers accepteren dat Facebook toegang krijgt tot alle gebruikersinformatie.

Deze aanpassing in WhatsApp is hard nodig. Toen het nog een zelfstandig bedrijf was, kwam het rond van een vergoeding van €1 per jaar. Na de overname van Facebook schrapte WhatsApp de kosten, waardoor de dienst effectief alleen nog maar geld zou kosten. Vroeg of laat, zou Facebook met een verdienmodel komen en dat is uiteraard advertenties.

Bij de overname van WhatsApp, moest Facebook in de EU beloven dat gebruikers hun privacy zouden behouden. Buiten de EU, is Facebook hier niet aan gebonden.

Op 8 februari zou Facebook haar nieuwe privacybeleid introduceren bij gebruikers buiten de EU. Daar ontstond al snel een hoop commotie. Daarom is deze introductie nu uitgesteld naar 15 mei. Facebook zal gebruikers met een banner in WhatsApp op de hoogte brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.