Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Space Pirate Trainer (Oculus Quest)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Erg toffe actiegame
  • Fysiek erg inspannend
  • Sterke graphics

THE BAD

  • Onhandig gekozen naam

Ik geef het toe. Ik speel regelmatig fitness games. Games die me fit moeten maken dus. Maar het suffe karakter van het gros zorgt ervoor dat ze doorgaans de eerste maand niet overleven. Met Space Pirate Trainer werk ik me wel in het zweet, en met een hele dikke glimlach op mijn gezicht.

Toen ik de game Space Pirate Trainer op de eerste Oculus Quest installeerde, was dat meer een ongelukje. De game was gratis en ik dacht dat het een demo was voor een enorme space pirate game… dat is dus niet zo. Er is helemaal geen grotere game. Sterker nog, tegenwoordig is er wel een demo. Space Pirate Trainer is dé game en stiekem nog best een leuke ook.

Space Pirate Trainer plaatst je op een platform hoog boven een futuristische stad. Voor je heb je een radar en je hebt natuurlijk twee handen. Op de radar zie je de targets die eraan komen. Jouw handen gebruik je voor wapens, maar ook voor schilden.

De targets hebben aardig wat ruimte, maar die ruimte is niet onbeperkt. Denk aan een hoek van ongeveer 150 graden om je heen en een eindje naar boven. Tijdens het spel geven de makers je na iedere vijfde golf van targets, een soort bossfight. Die bossfight wordt iedere keer grootser naarmate de waves met targets intensiever worden.

Tijdens het spel krijg je regelmatig bonusvoorwerpen. Die veranderen (tijdelijk) de eigenschappen van jouw guns of geven je bijvoorbeeld een robot die meevecht. Om je te verdedigen heb je de keuze om één van je guns te verruilen voor een schild of een soort trekstraal. Met die trekstraal trek je een tegenstander in een rechte lijn naar je toe, zodat je deze gemakkelijker kunt finishen. Maar als je een beetje handig bent, kun je deze ook kapot laten slaan tegen de grond of de muur achter je.

De gameplay van Space Pirate Trainer is echt heel verraderlijk. Hij lijkt heel oppervlakkig, maar stiekem gaat deze best diep. Bovendien is hij erg tof in elkaar gezet. Jij moet namelijk de lasers van de targets ontwijken. Wanneer deze je dreigen te raken, kom je in een soort bullet-time terecht. Dan kun je net wat gemakkelijker richten, maar heb je ook net wat meer tijd om die lasers te ontwijken. Dat is dus bukken, springen, wegduiken in de woonkamer. Uiteraard rekening houdend met de guardian zone die je op je Oculus Quest of Oculus Quest 2 hebt ingesteld.

Om de game competatief te houden, heeft de game een wereldwijde leaderbord. Je kunt dus kijken hoe handig jij bent ten opzichte van andere spelers. Ook dit is best tof.

Conclusie: Space Pirate Trainer

Space Pirate Trainer lijkt oppervlakkig, maar bevat verrassend veel diepgang. Vooral als je graag met twee guns speelt, zal je merken dat je al vlot het zweet over je rug voelt druipen. Je bent dan echt heel druk met het ontwijken van alle lasers die op je afkomen. Super tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.