Nothing
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nothing koopt Esssential (Phone)

Gaat OnePlus mede-oprichter Carl Pei een kopietje draaien? Het bedrijf Nothing heeft de boedel van Essential Phone opgekocht. Essential was het eerste merk dat een smartphone met een inkeping voor de selfiecamera op de markt bracht, maar wist buiten de VS geen voet aan grond te krijgen en gaf het in 2018 op.

Anno 2020 is de kans klein dat er nog heel veel talent in het bedrijf aanwezig is. De overname zou dan ook gericht kunnen zijn op het overnemen van de patenten van Essential Phone. Qua merkwaarde heeft het merk buiten de VS immers amper impact gemaakt. De kans is groot dat het merk Nothing nu al groter is. Hoe dan ook, ziet de VS weer een eigen merk in Chinese handen vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.