Logo GadgetGear.nl
Picture of Robert Gunsing
Robert Gunsing

McLaren gaat (deels) elektrisch met nieuwe Artura

De nieuwe McLaren Artura is het begin van een nieuw hoofdstuk voor het supercar-bedrijf uit Woking.  McLaren’s eerste in serie geproduceerde Plug-In Hybride komt op de markt

Ondanks de combinatie van zowel een batterij & elektromotor is er een veeleisend programma doorgelopen om gewicht te besparen. Dit leidde tot een drooggewicht van slechts 1.395 kg.

De hybride componenten tezamen wegen slechts 130 kg (inclusief een batterijpakket van 88 kg en een E-motor van 15,4 kg). Daarmee weegt de Artura net zoveel als vergelijkbare supercars zonder hybride-aandrijflijn. Het maakt de Artura een superlichtgewicht.

“Alle ervaring en expertise van McLaren is in de Artura gegoten. Onze geheel nieuwe, krachtige hybride aandrijflijn levert indrukwekkende prestaties, betrokkenheid van de bestuurder en dynamische excellentie waar McLaren bekend om staat, met als bijkomend voordeel de mogelijkheid om elektrisch te rijden. De introductie van de Artura is een mijlpaal – voor McLaren, voor onze klanten die deze auto op elk emotioneel en rationeel niveau zullen waarderen en ervan zullen genieten – en voor de supercarwereld.”
Mike Flewitt, CEO, McLaren Automotive

De bestuurder kan kiezen uit vier Powertrainstanden, waaronder een E-modus voor 30 km emissievrij rijden. De Comfort-modus is ontworpen voor gemengde rijomstandigheden en maximaliseert bereik en efficiëntie, waarbij de verbrandingsmotor wordt uitgeschakeld bij een snelheid van minder dan 40 km/h met behulp van een verlengde stop- en startmodus. In de Sport- en Trackstand wordt elektrisch vermogen op een steeds agressievere manier ingezet voor respons en acceleratie bij lage toeren. Afzonderlijke bedieningsstanden passen de stevigheid van de dempers en de mate van tussenkomst van de elektronische stabiliteitscontrole aan aan de voorkeur van de bestuurder en de weers- en wegomstandigheden.

De Artura kan per direct worden besteld bij Louwman Exclusive, McLaren-dealer en importeur in Nederland. Vanaf april is de Artura in de showroom te bezichtigen, de eerste klantverkochte auto’s worden in het derde kwartaal van dit jaar verwacht. De Artura kost in Nederland € 235.500,-, dus als je het geld hebt liggen;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.