Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG WebOS Smart TV platform binnenkort ook voor kleinere merken

LG heeft aangekondigd dat het haar WebOS Smart TV platform ook in licentie zal geven aan andere TV fabrikanten. Daarmee hoopt het Koreaanse merk dat haar Smart TV platform snel zal groeien in populariteit.

Op dit moment zijn LG met haar WebOS en Samsung met haar Tizen platform redelijk uniek in de markt. Een groot deel van de A-merk Smart TV fabrikanten, denk aan Philips en Sony, leunt op Android TV van Google.

Met de mogelijkheid om WebOS nu in licentie te nemen, krijgen fabrikanten een nieuwe optie. LG zegt al met 20 TV bouwers overeenkomsten te hebben gesloten, zodat zij WebOS TV’s op de markt kunnen brengen. Daarbij gaat het om spelers als RCA, Ayonz en Konka, die niet echt in de Nederlandse markt aanwezig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.