Google stopt met eigen gamestudio’s voor Stadia

Google Stadia Controller

Google Stadia is de eigen gamestreamingdienst van Google. Daarmee concurreert het met Xbox, PlayStation, Apple en Nvidia. Om een voorsprong te krijgen, was Google van plan om exclusieve titels voor de dienst te ontwikkelen. Maar dat stopt nu.

In 2019 en 2020 opende Google eigen game studio’s in Los Angeles en in Montreal. Hoewel niet bekend welke, zouden de studio’s aan een aantal exclusieve titels voor de Google Stadia dienst werken. Google heeft nu echter besloten om deze studio’s te sluiten. Dat wil zeggen, de games die bijna klaar zijn, die worden nog wel afgemaakt door de studio’s.

Het personeel van de studio’s krijgt een andere plek binnen Google aangeboren. Bovendien wordt de technologie die de studio’s hebben ontwikkeld, beschikbaar gesteld voor andere studio’s die Stadia games willen ontwikkelen. Bovendien zal Google daar mogelijk wel exclusieve afspraken mee maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.