Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Goedkopere Nvidia RTX3060 verschijnt 25 februari

Nu bitcoin minen op Nvidia GPU’s ineens weer winstgevend is, zijn scalpers op de RTX3080 gedoken. Je betaalt de hoofdprijs of je hebt dit seizoen voorlopig nog geen RTX3070, 3080 of 3090 in jouw rig.

De RTX series viel niet alleen op door de extreme prestaties, maar ook de relatief lage prijs. Daar duikt Nvidia met de nieuwe RTC3060 nog verder onder. Die krijgt een GA-106 GPU mee en een adviesprijsje van €329. Dat is goedkoper dan de adviesprijs van de RTX2060.

Deze nieuwe GPU staat bij Nvidia op de planning voor 25 februari. Het gaat om een midrange GPU die weleens zou kunnen verrassen. Met name doordat de kaart wel 12GB aan DDR6 vRAM werkgeheugen meekrijgt. Dat is meer vRAM dan in de andere kaarten van Nvidia. De chipset bestaat uit 3.584 CUDA cores, 28 raytracing cores en 112 Tensor cores.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.