Robert Gunsing
Robert Gunsing

Gerucht: Hyundai en Apple staken autoproject

Na eerder aangegeven te hebben dat het in gesprek was met Apple, heeft Hyundai bevestigd dat de discussies rond het project zijn gestaakt.

Een Bloomberg-bron die beweert dat de gesprekken enkele weken geleden zijn gestopt en dat Apple in gesprek is met andere autofabrikanten. Dit kan natuurlijk een element in de pittige onderhandelingstactieken in de automotive wereld.

Er is hierover geen officiële update van beide bedrijven.

Vorige week melden diverse media dat er een deal van € 3,6 miljard lag tussen Apple en Hyundai om een volledig autonome elektrische auto te bouwen in de fabriek van Kia in West Point, Georgia. Waarschijnlijk wil Apple hier gebruik maken van het E-GMP-Platform van Hyundai.

De Korea Economic Daily maakte begin januari voor het eerst melding van de “vroege fase” -besprekingen, terwijl Reuters en anderen meldden dat 2024 de streefdatum is voor de fabricage van het voertuig, dat naar verluidt volledig autonoom kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.