Gerucht: Facebook komt met eigen Android smartwatch

Na de eigen VR brillen van Oculus, lijkt het erop dat Facebook spoedig ook met een eigen smartwatch komt. De release van het slimme horloge zou goed uitkomen nu bedrijven als Apple de duimschroeven bij Facebook aandraaien, waardoor de gigant minder persoonlijke informatie kan verzamelen.

De nieuwe smartwatch maakt het mogelijk om berichten via Facebook diensten te ontvangen en te versturen. Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp zouden helemaal geïntegreerd zijn in het nieuwe klokje. Daarnaast zou Facebook gezondheidsdata willen verzamelen. De smartwacht zou dan ook volwaardige fitness functies meekrijgen. Bovendien zou het gemakkelijk moeten zijn om via Facebook een personal trainer te koppelen en daarmee tijdens het sporten in contact te blijven.

Opvallend is het gerucht dat Facebook niet echt voor een eigen besturingssysteem zou kiezen. Fitbit, Huawei, Samsung en Oppo kiezen allemaal voor eigen besturingssystemen. Voor het gros van de merken levert dat een flink langere gebruikerservaring op. De accu gaat veel langer mee als het klokje geen zwaar besturingssysteem met heel veel functies hoeft te draaien.

De keuze van Facebook zou op Android zijn gevallen. Daarbij zou het kiezen voor de open source versie en niet die van Google. Dit voorkomt afhankelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.