Gerucht: Apple gaat Kia 100.000 auto’s per jaar laten produceren

Kia e-Soul Blauw

Hoewel Dyson de handdoek al eens in de ring gooide, is Apple nog steeds hard aan het werk om de Apple Car werkelijkheid te maken. Als de geruchten kloppen, zou Kia in de Amerikaanse staat Georgia aan de slag gaan voor Apple.

Het doorgaans goed ingelichte DongA meent te weten dat de twee fabrikanten komende week een contract zouden tekenen om de productie van de Apple Car werkelijkheid te laten worden.

Dat Apple voor Kia kiest is interessant. Kia is een onderdeel van het heel veel grotere Hyundai, dat afgelopen maand per ongeluk liet weten met Apple in gesprek te zijn, maar die uitspraak snel terugtrok.

Het contract zou gaan om de productie van minimaal 100.000 auto’s in Georgia vanaf 2024. Een deal die in deze tijd misschien niet heel slecht uitkomt. Fabrikanten als General Motors leggen momenteel fabrieken stil omdat er enorme tekorten zijn aan chipsets. Hoewel Apple geen eigen productiefaciliteit voor chipsets bezit, kan het wel zelf chipsets voor haar auto’s ontwikkelen en in massa’s laten produceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.