Dit is de Xiaomi Mi 11 Series vlaggenschip smartphone

Xiaomi Mi11

Xiaomi doet nu wat OnePlus ooit deed. Het Chinese merk legt de nieuwste Qualcomm chipset zeer scherp geprijsd in de schappen. Nouja, je moet nog steeds €849 neerleggen, maar dat is toch wel heel goedkoop. Zeker net de, op papier, waanzinnige overige specs.

Denk je met de S21 series de snelste chipset in huis te halen? Vergeet het maar. Hier in Europa stopt Samsung daar helaas haar langzamere Exynos chipset in. Alleen Amerikanen mogen de krachtigste S21 toestellen ervaren. Die krijgen namelijk wel de snelle Qualcomm Snapdragon 888 chipset. Verder kun je de chipset momenteel alleen vinden in de iQOO 7, Vivo X60, Realme Race en Oppo Find X3. Op Vivo na, allemaal zustermerken van OnePlus die haar 888 vlaggenschip nog moet presenteren. En allemaal niet in Nederland verkrijgbaar. Nog niet tenminste.

Xiaomi Mi11

Het echte holy sh*t moment ontstaat namelijk wanneer je de camera specs ziet op dit prijspunt. Xiaomi voorziet de main camera, net als Samsung, van een 108 megapixel beeldsensor.  De triple camera wordt afgemaakt met een 13 megapixel groothoekcamera en een 5 megapixel telelens die ook als macro objectief gebruikt kan worden. In het display is een gaatje gemaakt voor een 20 megapixel selfie camera. Met haar camera’s kan de Xiaomi Mi 11 onder anderen in HDR10+ filmen.

Het display meet 6,81 inch en is een AMOLED DotDisplay. Dat display draait op maximaal 120Hz met 10-bits HDR kleuren wat er niet alleen soepel uitziet in apps, maar ook echt een plus is voor gamers. Nog beter voor gamers is de 480Hz sampling rate, waardoor aanrakingen nog sneller worden geregistreerd. Met haar WQHD+ resolutie is dit display scherper dan dat van de Samsung S21 en S21 Plus. In tegenstelling tot de S21, zijn de randen van dit display wel gebogen.

De Qualcomm Snapdragon 888 chipset is een 5nm chipset, wat hem snel en energiezuinig maakt. Bovendien is het 5G X60 modem geïntegreerd. Voor gamers is het belangrijk om te weten dat deze chipset met de Adreno 660 GPU komt. Daarmee zou QHD gaming op 120Hz geen enkel probleem mogen zijn. Dat is dus veel sterker dan de Nintendo Switch. Het LiquidCool systeem moet zorgen dat het toestel goed koel blijft tijdens het zware werk. Bovendien ligt er LPDDR5 werkgeheugen in, wat ook bloedsnel is. Dat kan namelijk 6.400Mb per seconde verwerken. Daarnaast gebruikt Xiaomi UFS 3.1 opslag.

Het toestel komt met een 4.600mAh accu. Deze kun je bedraad met 55 Watt laden of met 50 Watt draadloos.

De Xiaomi Mi11 8GB+256GB gaat €849 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.