Dit is de Huawei Mate X2 opvouwbare smartphone

Huawei Mate X2

De verkopen van Huawei in Europa zijn dan wel flink ingekakt, het bedrijf weet nog steeds begerenswaardige hardware op de markt te zetten. Zo ook met hun nieuwe, opvouwbare Huawei Mate X2 smartphone.

Huawei Mate X2

Het nieuwe beest van Huawei is voorzien van een compleet nieuw ontwerp. Hierdoor moet het toestel beter openvouwen tot een vlak display met een diagonaal van 8 inch. Opgevouwen heeft Huawei een soort druppelvormig scharnier ontwikkeld dat het scherm netjes opbergt en de kans op vuil onder het display minimaliseert. Aan de buitenkant zit nog een 90Hz 6,4 inch OLED display.

Huawei Mate X2

De behuizing van de Huawei Mate X2 is een combinatie van staal en Koolstofvezel. Om de entertainmentfactor verder te vergroten, is het toestel voorzien van stereo speakers.

Achterop het toestel zit een Ultra Vision Leica Quad Camera. De main camera daarvan komt met een resolutie van 50 megapixels. Opnieuw kiest Huawei voor een RYYB beeldsensor om de lichtgevoeligheid zo groot mogelijk te houden. In donkere situaties maakt de camera gebruik van 4 om 1 pixelbinding. Dan hou je één vierde van de resolutie over, maar wel met een foto die minder beeldruis bevat.

Huawei Mate X2

Er licht een 10x optische telezoomcamera in met ondersteuning voor 20x hybrid zoom en 100x digitale zoom. Je krijgt een 16 megapixel groothoek camera die ook gebruikt kan worden als macro camera.

Huawei Mate X2

Het nieuwe toestel krijgt onder de motorkap de sterke HiSilicon Kirin 9000 octacore chipset mee. Dit is een snelle 5nm chipset met ingebakken 5G modem. Voor gamers bevat deze een 24-core Mali-G78 GPU en voor optimalisatie van foto en videoproductie krijgt de ingebakken NPU een Kirin ISP 6.0 beeldprocessor. Deze zorgt er onder anderen voor dat je in HDR kunt filmen met het toestel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.