Dit gaat Android 12 brengen

Android 12 komt eraan. Google heeft de eerste nieuwe features onthuld. Zo krijg je bijvoorbeeld een betere rumble functie en een verbeterde snooze functie voor notificaties in Android 12.

Android 12 gaat weer veel visuele aanpassingen brengen voor gebruikers, maar echt spannend worden die zeker niet. Bovendien zorgt het gros van de Android fabrikanten voor een eigen grafische schil over Android. De kans dat je die te zien krijgt, is dus erg klein. Om de schone versie te ervaren zal je een Google Pixel 3, 3 XL, 3a, 3a XL, 4, 4XL, 4a, 4a 5G of 5 moeten kopen.

De nieuwe features van Android 12 zijn bekend geworden doordat Google de ontwikkelaarsversie van Android 12 heeft vrijgegeven. Dit is de Developer Preview 1. Die is nog verre van final, maar laat de eerste nieuwe opties toch goed zien.

Rumble

Apple was al heel lang, heel handig in het leveren van een bijzonder goede trilfunctie voor iOS gebruikers. Android gebruikers mogen nu ook betere haptische feedback gaan verwachten. Het is wel aan de ontwikkelaars van apps om deze mogelijkheden goed te benutten. Iets dat we met name in games verwachten.

Delen

Met Nearby Share wordt het gemakkelijker om WiFi wachtwoorden met anderen te delen. Jouw smartphone kan dan de WiFi configuratie naar iemand in de buurt sturen.

Foto’s

Hoewel het internet nog druk bezig is om van .jpg naar het veel compactere .webp over te schakelen, introduceert Google alweer een nieuw bestandsformaat om mee te experimenteren. Het gaat om het nieuwe .avif formaat. Daarmee worden afbeeldingen hoger van kwaliteit terwijl ze relatief klein blijven qua bestandsformaat. Bovendien wordt het gemakkelijker om afbeeldingen en video’s te knippen en te plakken in apps.

Privacy

Tenslotte gaat ook Privacy een ding worden. Apple voert inmiddels een vrij agressief beleid omtrent tracking cookies van Facebook en anderen. Het lijkt erop dat Google dit beleid gaat overnemen in Android 12. Was Google dan niet zelf ook één van de grote trackers voor haar advertentienetwerk? Ja zeker! Maar Google heeft een omweg gevonden. Wanneer je bent ingelogd, heb je al ingestemd met dataverzameling. Daar zijn dus geen cookies meer voor nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram