Cyclomedia introduceert Nederland in 3D

In 2021 zet Cyclomedia de volgende stap in het digitaliseren en visualiseren van Nederland. Met de combinatie van luchtfoto’s en 'aerial point clouds', creëert Cyclomedia een digitale 3D wereld, genaamd 3DNL Hiermee kun je digitaal door heel Nederland op reis.

Voor wie Cyclomedia niet kent, Cyclomedia heeft een volledig Nederlandse streetview variant. Geen beelden van tien jaar oud zoals in Google, maar vaak slechts van enkele maanden tot een jaar oud. De ondergetekende heeft in zijn studententijd voor een bedrijf in de zonne-energie  honderden daken opgemeten via de foto's van Cyclomedia. Het is daarmee dus mogelijk voor bedrijven en overheden om vanuit hun luie stoel een goed beeld te krijgen van de lokale infrastructuur.

3DNL geeft toegang tot de meest realistische digitale weergave van de werkelijkheid. Een volledig geometrisch correct 3D-model van heel Nederland. Een uniform driedimensionaal beeld, op schaal, van alles wat er in de buitenruimte te vinden is.  Voor overheden en bedrijven is 3DNL een bron van informatie die kan worden toegepast bij tal van werkzaamheden, van situationele analyses tot asset management, van visualisaties voor bewoners tot een ultieme beeldbank voor city marketing.

Functies

Burgerparticipatie: ontwikkel voor informatieve bijeenkomsten en (bouw-)plannen in het publieke domein, uw eigen video’s door middel van de ‘fly-to’ functie

Simulaties: zon- en schaduwanalyses ten behoeve van solar capaciteitsberekeningen en hoogbouwplannen.

Asset Management: bekijk en inventariseer een keur objecten in de publieke ruimte. 3DNL biedt het juiste contextuele verband van de locatie met de huidige toestand van een object.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Robert Gunsing
Sinds 2015 volgt Robert Gunsing de wereld van innovatie & duurzame vervoersmiddelen. Voor GadgetGear stort Robert zich op (elektrische) motoren, auto's en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen schrijft Robert hierover, met zijn adviesbureau Mobilyze helpt hij bedrijven en gemeenten op dit gebied.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram