Xiaomi Air Charge is draadloos laden op afstand

Xiaomi Air Charge demo

Twee jaar geleden kwamen de eerste draadloze laders in het nieuws waarbij jouw apparaten ook op afstand worden geladen. Inmiddels is de technologie doorontwikkeld en lijkt Xiaomi de primeur te hebben om ermee de markt op te komen.

De nieuwe technologie gaat Xiaomi Air Charge heten. De technologie maakt het mogelijk om op een afstand van enkele meters van de lader toch nog draadloos op te kunnen laden. Op dit moment al met een snelheid van 5 Watt. Dit kan door een soort locatiebepaling, waarbij de laadstoom echt gericht wordt op het toestel.

Naast het opladen van smartphones, kan de technologie binnenkort ook voor kleinere apparaten als headsets en smartwatches verwacht worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.