Samsung TV’s worden groener

Samsung Solar Cell Afstandsbediening

Tijdens het Samsung First Look 2021 evenement vanavond, heeft Samsung aangegeven dat haar TV’s nog groener worden. Zo wilt het bedrijf meer verantwoordelijkheid nemen voor de enorme hoeveelheden materialen die het verwerkt tot de producten die wij kopen.

Om dit te realiseren, start Samsung met het groter inzetten op het gebruik van gerecyclede materialen in de productie van haar TV’s. Daarnaast moeten de TV’s minder energie verbruiken wanneer ze bij jou aan de wand hangen. Hierdoor moet de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij productie en gebruik van TV’s omlaag gaan.

Vorig jaar startte Samsung al met de upcycling van haar verpakkingen van designer TV’s. Die konden met een beetje geknutsel worden veranderd in kunstwerkjes en meubels. Dit gaat Samsung in 2021 meer doen. Zo worden de enorme, kartonnen TV dozen nuttiger.

Ook worden de nieuwe ‘eco-packaging’ dozen met minder inkt bedrukt. Daarnaast stopt Samsung met het gebruiken van inkt dat op olie is gebaseerd.

Samsung Solar Cell Afstandsbediening

De meest opvallende stap is echter de Solar Cell Remote. Een nieuwe afstandsbediening. Achterop deze eenvoudige afstandsbediening zit een zonnecel. Zo hoef je een TV leven lang geen batterijen meer te kopen en weg te gooien. Heb je te weinig licht in huis? Dan kun je ze bijladen via USB.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.