Robert Gunsing
Robert Gunsing

Review: OnePlus Budz Z

Robert Gunsing beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Geluidskwaliteit
 • Fitting
 • Verbinden
 • Prijs
 • Water en stofdicht

THE BAD

 • Weinig touchcontrols
 • Geen ruisonderdrukking

OnePlus is inmiddels haar underdogpositie ruim ontgroeid. Na gestart te zijn met de verkoop van telefoons is recent ook de aandacht gevestigd op headset. Met haar eerste volledig wireless Buds Z en wij mochten deze aan de kaak voelen.

Met deze in-ear headset maakt stormt One Plus de drukbevochten markt van ear-buds in. Het prijskaartje zegt €59,- en hiermee behoren de OnePlus Buds Z tot een van de goedkopere wireless headsets.

Key Points

 • IP55 stof- en waterresistent (geen functionele hindering door stof, 12,5 l/min bespoten onder iedere hoek)
 • Bluetooth 5.0
 • 10 minuten snelladen in de case levert 3 uur batterijduur
 • Gewicht; 40 g oplaadhouder, 4,35 g per earbud
 • Scherpe prijs van €59,-

Unboxing

In het doosje vinden we de handleiding, een USB-A naar USB-C laadkabel en twee extra maten eargels. De twee oordopjes zitten met eargels keurig los in de verpakking en we vinden ook een opbergdoosje. Zoals het hoort, doet deze meteen dienst als powerbank om de oordopjes tussentijds bij te laden.

 

Design

De oordopjes zien eruit alsof het draadje er net afgeknipt is, maar dat is niet erg. De Buds zien er goed uit en de afwerking is erg strak. Er zijn vrijwel geen kieren te zien. De oordopjes zijn met een IP55-classificatie spatwater & zweetbestendig, geschikt om mee te sporten dus! De oordopjes wegen slechts 4,35 gram en de charging case is ook erg licht met 40 gram.

Het doosje ziet er strak uit! Daarnaast is het slim ontworpen. De deksel sluit door middel van een magneet. Open je het doosje dan zie je dat de plek voor de Buds nauwkeurig is vastgelegd. Doordat er magneetjes in de uitsparing zitten hoef je de Buds ook maar in de buurt van het doosje los te laten of ze vallen op de juiste plek. Op het moment dat de Buds in het doosje zitten start ook het opladen.

Via het groene licht zie je dat de buds opgeladen gaan worden. Op het moment dat het licht rood wordt is het tijd om deze op te laden. De USB-A aansluiting aan de achterkant is alleen niet goed af te sluiten, hiermee is het doosje ook niet waterbestendig.

Bediening

Op de oordoppen zitten geen knoppen. Je verbindt je bluetooth apparaat door op de knop te drukken aan de achterkant van het doosje.

Voor de rest zitten er alleen op de achterkanten van de oordopjes. Hiermee kunnen nummer overgeslagen of stopgezet worden.

Wat daarnaast ook een erg fijn is. Op moment dat je aangesproken wordt en je trekt een van de oortjes uit je oor, dan stopt gelijk de muziek in je andere oor. Op moment dat je het oortje weer in doet gaat de muziek gewoon weer verder waar je was gebleven.

Geluidsbeleving

 Alles draait natuurlijk om de geluidskwaliteit. Deze oortjes klinken echt lekker bij alle soorten muziek. Omdat de oordopjes ook siliconen tips hebben in diverse maten, is de pasvorm vrijwel altijd perfect.

 De OnePlus Buds Z zijn oordopjes gebouwd op 10mm drivers. Achter deze drivers heeft OnePlus een bass boost functie zitten om meer bass in je oren te pompen. Daarnaast zijn deze oordopjes geschikt zijn voor 3D stereo via Dolby Atmos. De gevoeligheid ligt op ’97 dB ± 3dB @ 1 KHz.

Helder, gedefineerd en met een lekkere weergave van de lage tonen. Ook luidere volumes zijn geen probleem voor de Buds Z. De draadloze verbinding is dankzij bluetooth 5.0 erg solide in bereik en kwaliteit.
Bellen kan prima met deze oortjes.

Accuduur

Waar de oordopjes nog meer opvallen, is de accuduur. Met een enkele acculading gaan de oordopjes een indrukwekkende 20 uur mee. Met tien minuten laden zou je zelfs al drie uur door kunnen. De oortjes beschikken per bud over een opslagcapaciteit van 40 mAh en de charging case over 450 mAh.

De reviewer heeft de headset enkele weken intensief tijdens het werk gebruikt. In deze weken heb ik nog nooit lege oortjes gehad. Je gebruikt de oortjes nooit heel veel langer dan enkele uren achter elkaar. Door ze elke keer weer in de charging case te stoppen kunnen ze weer opladen. De charging case geeft op tijd aan dat deze opgeladen moet worden. Hierdoor kom je zelden zonder lege oortjes te zitten.

Conclusie OnePlus Buds Z

OnePlus heeft met de Buds Z een absolute winnaar in huis. Pasvorm, audiokwaliteit, afwerking en superhandig case maken dit een perfect setje.

De Buds Z oordopjes zijn verkrijgbaar in het wit en een kleurrijke Steve Harrington Edition.

De reviewer gaat deze oortjes zeker langer gebruiken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.