Review: ACT USB-C to HDMI 4K Adapter (AC7022)

ACT AC7022 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het Nederlandse ACT introduceerde bij aanvang van dit jaar haar ACT USB-C to HDMI 4K Adapter. Een nieuwe, maar zeer compacte USB-C hub gericht op laptops en iPads.

Unboxing

In de verpakking van de ACT USB-C to HDMI 4K Adapter vinden we de USB-C hub zelf en wat documentatie. Plastics en papier zijn goed uit elkaar te trekken, dus het scheiden van het afval is geen enkel probleem.

ACT USB-C to HDMI 4K Adapter Uitgepakt

Design

Qua design is de ACT USB-C to HDMI 4K Adapter één van de meer compacte USB-C hubs die het merk heeft gemaakt. Dit kan mede doordat er niet heel veel aansluitingen op nodig zijn. Het gebruikte aluminium lijkt qua tint sterk op Apple Space Gray, waardoor hij goed zal matchen met de laptops van Apple gebruikers. Ook de Huawei laptops sluiten perfect op deze tint.

We zien een mooie, siliconen omhulde kabel met de nodige trekontlasting om deze te verstevigen. Al met al zijn we vertrouwd met het mooie materiaalgebruik van het merk.

Prestaties

De ACT USB-C to HDMI 4K Adapter AC7022 is gebouwd op basis van USB 3.2 Gen1. Over de USB-A poort van deze adapter haal je dan ook een snelheid van 5Gb per seconde. Voldoende snelheid voor de gemiddelde externe SSD en stick.

De HDMI poort heeft een maximale output van 4K op 30Hz. Wil je toch naar 60Hz, dan moet je in resolutie terug naar FullHD. Deze maakt, zoals zoveel hubs, gebruik van DP Alt Modus of Thunderbolt 3 om beeld over USB weer te geven. Bij onze Apple MacBook Pro is deze modus aanwezig op beide USB-C poorten. Bij onze Huawei Matebook Pro is deze alleen te vinden op de rechter USB-C poort.

Tenslotte de USB-C aansluiting op de hub. Deze is enkel bedoeld om gebruikt te worden als Power Delivery passthrough, Met andere woorden, hier sluit je jouw adapter van de laptop op aan zodat de laptop de hub kan gebruiken en tegelijk kan opladen. Super handig, zeker als je jouw bureau een beetje netjes probeert te houden.

Conclusie

De ACT USB-C to HDMI 4K Adapter weet ons eigenlijk niet te verrassen. Het is een mooie, compacte USB-C hub die precies doet wat we ervan mogen verwachten. Niets meer en zeker niets minder. Door het compacte formaat heb je niet heel veel aansluitmogelijkheden, maar dat zie je terug in de prijs. Voordeel is dat hij echt lekker compact it.

ACT AC7022 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Power Delivery
  • Extra USB aansluiting
  • HDMI
  • Mooi, compact ontwerp
  • Goed materiaalgebruik

THE BAD

  • 4K ondersteuning beperkt tot 30Hz
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram