Ook Philips’ Senseo en AirFryer worden mogelijk Chinees

Na de monitoren, TV’s en audio producten, lijkt Philips ook haar tak voor huishoudelijke apparaten aan China te verkopen. Daarmee zouden sterke productgroepen als Senseo en AirFryer niet langer Nederlands zijn.

Philips wil al langer van zijn huishoudelijke producten af. De divisie staat al een tijdje te koop. Het is de bedoeling dat de tak in het derde kwartaal van dit jaar wordt verkocht.

In China staat meerdere partijen te trappelen om de divisie op te slokken. Daaronder het merk TCL. TCL kennen we in Europa vooral van de TV’s en smartphones. Zo is het merk onder anderen eigenaar van Alcatel, BlackBerry en Palm. Onder Nederlands bestuur, probeert het merk nu sterker te worden in Europa. Met de aankoop van het Philips merk, zou het merk een veel steviger voet aan de grond krijgen in Europa. Wellicht zou het zelfs betekenen dat Philips weer terugkeert in de telefonie. In de jaren 90 lanceerde Philips verschillende telefoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events