CES: Nobi lanceert slimme zorglamp voor ouderen

Veel ouderen overleiden wanneer ze vallen en geen hulp kunnen inroepen. Als oplossing komt het Belgische Nobi nu met een slimme lamp die een gevallen oudere herkent en zelf hulp inschakelt.

Het probleem van vallende ouderen blijkt best groot. In de leeftijd 65+, blijken ouderen minimaal 1 keer per jaar te vallen. 66% raakt daarbij ernstig gewond. Bij ouderen die langer dan 1 uur op de grond liggen, overlijdt 50% binnen zes maanden na de val.

Nobi hanglamp

De lampen van Nobi maken gebruik van camera’s om de ouderen in de gaten te houden. In plats van AI in de cloud te gebruiken, analyseren de lampen zelf de beelden. Zo hoeven beelden niet online te gaan en borgt het systeem de privacy. Naast valpartijen, kunnen de lampen ook rook en inbraak detecteren. Mocht er een noodgeval zijn, kunnen beelden op dat moment wel worden gebruikt. De bewoner kiest dan zelf wie toegang krijgt.

Beschikbaarheid

Je kunt de lampen huren of afnemen in de combinatie van koop en een serviceabonnement. In dat laatste geval ben je voor een gemiddeld appartement €2.490 kwijt met daarnaast een maandelijkse termijn van €19 of je gaat voor €119 per maand huur. De lampen zijn eind 2021 beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram