LG Rollable
Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: LG Rollable is een oprolbare smartphone

Opvouwbare smartphones zijn leuk, maar het kan strakker. LG, die ook flexibele displays maakt, presenteerde de LG Rollable. Een smartphone die uitrolt tot een mini tablet. Daarmee slaat LG de opvouwbare telefoon over.

LG Rollable

Het concept is niet heel nieuw. Oppo, Xiaomi en TCL werken ook aan smartphones met uitrolbare displays. Ook die merken hebben al eens concepten laten zien, maar die zaten veel duidelijker nog in de conceptfase. Het lastige is niet zo zeer het ontwerp van de mechanica, maar zit hem waarschijnlijk vooral in het display. Deze moet over een vrij smalle as 360 graden draaien. Hoe vaak gaat dat goed? LG zal kosten wat het kost willen voorkomen dat het in dezelfde problemen komt als Samsung bij haar eerste opvouwbare smartphone.

Wat de LG Rollable gaat kosten, of en wanneer we hem in de winkel mogen verwachten, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.