CES: Lenovo krijgt de primeur met Amazon Alexa Show Mode

Menig goedkope smartphone wordt volgeladen met bloatware; apps waar je niet om hebt gevraagd, maar waar de fabrikant geld aan verdient. Met Amazon Alexa Show Mode gaat Lenovo dit ook doen op PC's, maar dan in een nuttigere verpakking.

De Amazon Alexa Show Mode is wat we kennen van de Echo apparaten met display, die Amazon zelf verkoopt. Er blijkt behoefte aan dezelfde functionaliteit, maar dan voor op de PC. Daarom is nu ook voor PC de Amazon Alexa Show Mode ontwikkeld. Lenovo is nu de eerste fabrikant die deze software integreert.

Deze integratie is voor Amazon erg belangrijk. De Amerikaanse reus is in steeds meer landen wereldwijd actief en maakt het heel gemakkelijk om via Alexa bestellingen te plaatsen. Diepere integratie op de hardware van Lenovo staat gelijk aan meer mensen gemakkelijker laten bestellen. Zeker in markten met concurrenten als Bol.com, levert dit voordelen op voor Amazon die heel wat waard zijn.

De Amazon Alexa Show Mode wordt in de tweede helft van 2021 gelanceerd op een beperkt aantal Lenovo producten in Amerika en Canada. Later worden daar diverse Europese landen aan toegevoegd. Nederland staat nog niet in het rijtje, wat uiteraard goed nieuws is voor lokale partijen als Bol.com.

(afbeelding is van de Amazon Show app voor Android)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram