Logo GadgetGear.nl
Honor V40
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

‘Bevrijdt’ Honor bereidt zich voor Huawei voorbij te streven

Vorige maand deed Huawei het merk Honor van de hand. Het werd verkocht aan de grootste distributeur in China; samen met technologie, productiecapaciteit en personeel. Huawei’s Ren Zhengfei riep al naar de pers dat hij hoopt dat Honor zonder de lasten van Trump zal uitgroeien tot een veel groter merk.

De eerste tekenen zijn er nu. Honor lanceerde afgelopen week de Honor V40 in Azië. Een toestel dat waarschijnlijk als de Honor View40 ook naar Europa zal komen. Het toestel is hier namelijk volledig bruikbaar. Nu Honor los is van Huawei, heeft het namelijk geen last meer van import restricties op Amerikaanse technologie.

Zo sloot Honor in de afgelopen weken inkoopdeals met alle belangrijke chipfabrikanten. Denk daarbij niet alleen aan Qualcomm en MediaTek voor mobiele chipsets, maar ook aan Intel en AMD. Honor heeft immers ook een uitgebreide lijn met mediaboxen en laptops in haar assortiment. Honor liet al weten dat er nieuwe versies van de Honor MagicBook 14 en 15 komen waarin de 11de generatie Intel Core chipset liggen.

Waar Honor vroeger vooral het goedkopere direct-to-market merk van Huawei was, wil het merk nu ook de premium markt in. We gaan dus geen goedkopere uitvoeringen van Huawei producten zien, maar een echt eigen productlijn.

Honor sloot ook inkoopdeals met Micron Technology, Microsoft (Windows licenties), Samsung (o.a. displays en geheugen), SK Hynix en Sony (o.a. camera’s). Over Google is officieel niks bekend, maar als Honor naar Europa en de VS komt, zal dat niet zijn voor ook die deal binnen is. De kans is klein dat Honor hier samen gaat werken met Huawei’s App Gallery in plaats van Google Play.

Honor V40

De eerste ‘nieuwe’ Honor is de Honor V40. Hier in Europa gaat hij waarschijnlijk de Honor View40 heten. Het is een toestel met een gebogen 6,72 inch OLED display. Een opvallende keuze gezien marktleider Samsung met de S21-Series juist weer naar platte displays toe beweegt. Het display komt natuurlijk met een 120Hz display. Voor Honor is dit voorlopig immers het vlaggenschip waarmee het de markt terug in moet.

Honor V40

Achterop komt een indrukwekkend camera eiland met een 50 megapixel RYYB main camera. Daarnaast liggen er nog twee andere camera’s in. De overige twee gaten zijn voor de dual-LED flash en de laser autofocus. Het toestel komt met Android 10 op de markt, in combinatie met Magic UI 4.0. De duurste uitvoering komt omgerekend met een prijskaartje van €505.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.