Amerikaanse regering blijft vasthouden aan Huawei ban

Er gloorde hoop aan de horizon voor Huawei fans, maar het lijkt erop dat de situatie tussen de VS en Huawei voorlopig nog niet zal veranderen. De nieuwe regering Biden lijkt het werk van de regering Trump jegens Huawei voort te gaan zetten.

Nog steeds is de Amerikaanse regering niet in staat, of van plan geweest, om bewijs rondom het spioneren van China naar buiten te brengen. Toch wordt nu de schijn gewekt dat de regering Trump iets zou hebben. De ban op Huawei wordt namelijk niet teruggedraaid onder Biden.

Eerder deze week liet Gina Raimondo, minister voor economische zaken in de VS, al weten dat ze van plan was de harde aanpak van het Chinese merk voort te zeten. Daarin blijft het Witte Huis van mening dat de Chinese staat via de apparatuur van Huawei aan het spioneren is. In december is de regering al begonnen met het verzamelen van de 1,9 miljard dollar die nodig is om Huawei en ZTE hardware uit de Amerikaanse mobiele netwerken te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram