Samsung begint uitfasering oude Gear smartwatches

Niets is zo vervelend voor een fabrikant als een product dat te lang in gebruik blijft. Zo besloot Apple de ondersteuning voor alle iPad’s tot model drie stop te zetten toen daar nog 40% van de actieve gebruikers op werkten. Ook Samsung begint de ondersteuning van oudere wearables op een lager pitje te zetten.

Samsung was naar eigen zeggen, zeer succesvol met de Gear series. Samsung wist al snel de grootste fabrikant van wearables ter wereld te worden. Dit bereikte Samsung mede door miljoenen exemplaren weg te geven bij de aankoop van haar S-Series en Note-Series smartphones.

Verminderde ondersteuning

Samsung heeft in haar communicatie laten weten dat Androids uit 2021 niet langer compatible zullen zijn met een aantal van haar oudere wearables. Hoewel Samsung geen technisch argument roept, is het natuurlijk een prima excuus om jouw oude wearable aan de recycling mee te geven. Ze zitten immers vol waardevolle materialen en chemicaliën.

Getroffen modellen

Samsung gaat de ondersteuning van de volgende wearables uit 2013 en 2014 onmogelijk maken op haar Androids uit 2021:

Via GalaxyClub

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.